Meclis kürsüsünde idama razıyım çıkışı: Veli Ağbaba'dan suçlamalara sert yanıt

YENİ Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hakkındaki iddialara TBMM Genel Kurulu'nda yanıt vererek "HTS kaydım varsa idam edilmeye razıyım" dedi.

YENİ Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kendisi ve ailesine yönelik suçlamaları Meclis kürsüsünden sert sözlerle reddetti. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Ağbaba, 2 Mayıs 2026'dan bu yana bir itirafçının iddiaları üzerinden hedef alındığını savundu.

Ağbaba, Gökhan Böcek isimli kişinin kendisine 1 milyon Euro verdiğini iddia ettiğini belirterek "Bu iddia nedeniyle Malatya'da yaklaşık on altı yıldan beri çalıştığım, evladım gibi gördüğüm çocuk tutuklandı" ifadelerini kullandı.

HTS ve baz kaydı çağrısı

Söz konusu kişinin 2024 yılında Ankara'ya hiç gelmediğini öne süren Ağbaba, şu sözlerle tepki gösterdi:

"2024 yılında bu arkadaş hiç Ankara'ya gelmemiş, ne HTS kaydı var ne baz kaydı var, altı aylık çocuğu var ve epeyden beri tutuklu. Eğer Gökhan Böcek'le benim HTS kaydım varsa, baz kaydım varsa, danışmanımın bir baz kaydı, HTS kaydı varsa idam edilmeye razıyım, idam edilmeye razıyım. Bir iftirayla, bir kirli saldırıyla karşı karşıyayız."

Ağbaba, Gökhan Böcek'i yalnızca 16 Eylül 2025'te babasını cezaevinde ziyarete gittiğinde gördüğünü, bunun dışında hiç görmediğini söyledi. "O iddia ettiği tarihlerde ben Malatya'dayım, 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Yeğeni ve danışmanı da tutuklandı

Yeğeninin gözaltına alındığını ve hesabına giren 150 bin liralık yardım parası nedeniyle tutuklandığını açıklayan Ağbaba, basında "Hesabında kaynağı belli olmayan yüklü para miktarı var" ifadesinin kullanıldığını ancak söz konusu miktarın yalnızca 150 bin lira olduğunu vurguladı.

19 yıldır Meclis'te görev yapan danışmanının da Ramazan ve deprem döneminde gelen bir para nedeniyle cezaevine konulduğunu belirten Ağbaba, danışmanına "Veli Ağbaba hakkında konuşmadığın sürece seni cezaevinden çıkartmayız" denildiğini öne sürdü.

Deprem yardımları ve aileye yönelik gözaltılar

6 Şubat depreminin ardından Malatya'da yürüttüğü yardım çalışmalarını anlatan Ağbaba, depremin ilk akşamı bir iş adamının Elazığ'dan 676 bin TL'lik kurabiye gönderdiğini, kendisinin de bu kurabiyeleri soba başında sabaha kadar dağıttığını söyledi. Ağbaba, "Benden yardım isteyip yardım etmediğim Allah'ın bir tane kulu yok, tüm Malatya şahittir" dedi.

Hakkındaki iddiaların araştırılmasını isteyen Ağbaba, "Benim, yakınlarımın boğazımızdan bir kuruş haram para geçtiyse zehir olsun, zıkkım olsun, haram olsun, kan gelsin" ifadelerini kullandı. Ağabeyinin bugün sabah saatlerinde "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla gözaltına alındığını duyuran Ağbaba, kendisi ve ailesinin ömrü boyunca kamuyla iş yapmadığını, bir tane ihaleye dahi girmediklerini savunarak "Eğer kamuda bir ihaleye girdiysek vallahi idama da razıyım" dedi.

AK Parti milletvekillerine de seslenen Ağbaba, "Eğer birisi Veli Ağbaba'yla ilgili, ailemle ilgili bir tane olumsuz cümle kurarsa kendimi vururum, kendimi vururum" diyerek 1974'ten beri esnaf olduklarını ve kapılarına gelip yardım etmedikleri bir cami ya da cemevi bulunmadığını sözlerine ekledi.

Ağbaba, konuşmasının sonunda kendisi ve ailesine yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulunarak "Bu içeri attığınız çocukların yeni doğmuş bebekleri var, aileleri var, eşleri var. Allah aşkına, aileye saldırılır mı ya, şu anda benim aileme saldırılıyor, aileye saldırılır mı? Hangi ahlakta, hangi dinde, hangi imanda aileye saldırmak var?" diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER