MHP’den 154’lük listeye ek geliyor: MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açık açık söyledi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının görüldüğü mahkemeye MHP bir dilekçe verdi ve 154 kişilik bir liste sundu. MHP lideri Devlet Bahçeli bu 154 kişiyi tek tek incelediklerini söyleyerek bu kişilerle ilgili ayrıntılı bilginin yer aldığı kalın bir dosyayı da basın toplantısında gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise MHP’nin hedefindeki 154 kişilik listeye ek yapılması gerektiğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), son olarak eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasıyla bir kez daha gündeme geldi. MHP'nin müdahillik talebindeki dilekçesinde, gazeteci ve parti genel başkanlarının da olduğu yüzden fazla isimden şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Sinan Ateş davasına "suçtan zarar gören" olarak katılma talebinde bulunan MHP'nin, başvuru dilekçesinde 154 kişinin ismini vererek mahkemeye çağrılmasını istediğini yazdı. 

MHP’nin hedefindeki 154 kişilik listenin gündeme gelmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

MHP lideri Bahçeli “Bazı çevreler 2024 yılının içerisinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, küçük görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir” dedi. 

Elindeki kabarık dosyayı kameralara gösteren Bahçeli “Şu görmüş olduğumuz liste kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda nasıl konuştuklarının MHP'ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir, günü geldiğinden eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız” diye konuşmuştu.

SEMİH YALÇIN’DAN 154’LÜK LİSTEYE EK ÇIKIŞI

MHP lideri Bahçeli 154’lükler listesini açıkladı ama MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 154 kişiyi az buldu ve bu listeye ek yapılması gerektiğini söyledi. 

MHP’li Semih Yalçın sosyal medya hesabından “154’lükler listesi heyecan yarattı. Bu listeye yeni bir zeyl hazırlanması elzem hale geldi” dedi. MHP’li Yalçın “Bu listeye yeni bir zeyl hazırlanması” ifadesiyle 154’lükler listesine ek yapılması gerektiğini vurguladı. 

İLGİLİ HABERLER