Mühürlü pusulaların arkasına isim yazdılar: Buca'daki seçim karıştı

Tutuklanan belediye başkanının yerine vekil belirlemek için toplanan Buca Belediye Meclisi'ndeki seçimin ilk turu, oy pusulalarına müdahale edildiği iddiasıyla çıkan krizle noktalandı.

Tutuklanan belediye başkanının yerine vekil belirlemek için toplanan Buca Belediye Meclisi'ndeki seçimin ilk turu, oy pusulalarına müdahale edildiği iddiasıyla çıkan krizle noktalandı.

İzmir'in Buca ilçesinde yapılan başkanvekili seçiminin ilk turuna, bazı meclis üyelerinin mühürlü oy pusulalarının arkasına isim yazdığının anlaşılmasıyla başlayan tartışmalar damga vurdu. Krizin ardından oyların yeniden sayılmasına karar verildi ve sandık sonuçları tamamen değişti.

Yapılan ikinci sayımda kullanılan 43 oydan 14'ü geçersiz sayıldı. Bu sonuçla CHP'nin adayı Hüseyin Benzer 17 oy alırken, AK Parti'nin adayı Veli Balyemez'e ise 12 oy çıktı. Oyların ilk sayımında ise Benzer 25, Balyemez 18 oy almıştı.

Seçimin üç tura uzaması bekleniyor

Buca Belediye Meclisi'nde 25'i CHP'li, 18'i ise Cumhur İttifakı'ndan olmak üzere toplam 43 üye görev yapıyor. Başkanvekilinin seçilebilmesi için ilk iki turda adaylardan birinin 29 oya ulaşması gerekiyor.

Eğer ilk iki turda nitelikli çoğunluk sağlanamazsa, üçüncü ve son turda en çok oyu alan isim Buca'nın yeni başkanvekili olacak. Krizli ilk turun ardından seçimin üçüncü tura kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Siyasetin zirvesi seçimi yerinde izledi

Gergin oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İl Başkanı Çağatay Güç ve milletvekili Deniz Yücel ile AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya gibi isimler de salondan takip etti.

Buca'daki bu kritik seçim, mevcut Belediye Başkanı Görkem Duman’ın tutuklanarak görevinden uzaklaştırılması üzerine düzenleniyor.

Oylama başlamadan önce meclis salonuna girmek isteyen bazı vatandaşların zabıta ekipleri tarafından engellenmesi nedeniyle kısa süreli bir arbede yaşandı.

İLGİLİ HABERLER