NDK Başkan Yardımcısı Bora Ülker'in görevden alınmasında İzzet Ulvi Yönter detayı

NDK Başkan Yardımcısı Bora Ülker görevden alındı. Kararın, istifa eden MHP'li İzzet Ulvi Yönter'e yönelik destek paylaşımı nedeniyle alındığı iddia edildi.

Halktv'nin haberine göre, Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) yönetimi üst düzey bir ismi görevden aldı. Kurumun Başkan Yardımcılığını yürüten Bora Ülker koltuğunu kaybetti. Ankara kulisleri, kararın arkasında sosyal medyadaki bir paylaşımın yattığını konuşuyor. İddialara göre Ülker, MHP'deki görevini bırakan İzzet Ulvi Yönter'i destekleyen ifadeler kullandığı için koltuğundan oldu.

MHP teşkilatlarındaki tasfiye süreci genişliyor

İzzet Ulvi Yönter'in partideki genel başkan yardımcılığı görevinden ayrılmasının ardından MHP yönetimi bölgesel teşkilatlarda kapsamlı bir değişime gitti. Parti yetkilileri ilk hamle olarak İstanbul İl Başkanlığını feshetti. MHP Genel Merkezi sürecin devamında Kütahya, Eskişehir, Kars, Bilecik, Çanakkale, Muğla ve Bolu olmak üzere toplam 7 il teşkilatını daha kapattı.

İLGİLİ HABERLER