Özdağ yaptığı açıklamada, yüksek maliyetler, ağır vergiler, enerji zamları ve ekonomik belirsizlik altında üretim yapmaya çalışan sektörün desteklenmek yerine hedef alındığını savundu. Fiyat artışlarının temelinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faiz ve vergi anlayışının yattığını ileri süren Özdağ, "Sorun fiyatlar değil, fiyatları bu noktaya getiren yanlış ekonomi politikalarıdır. Enflasyonun sebebi plansızlık, öngörüsüzlük, kur istikrarsızlığı, yüksek girdi maliyetleri ve hukuki güvencenin zayıflamasıdır" ifadelerini kullandı.
"Sermaye Kaçar, Yatırım Durur, Üretim Azalır"
Üreticinin suçlu ilan edilip şirketlere kayyum atanmasının yatırım ortamını bozacağını ve ekonomik güvensizliği derinleştireceğini belirten Özdağ, şunları kaydetti:
"Hukukun yerine idari müdahalelerin geçtiği bir ülkede sermaye kaçar, yatırım durur, üretim azalır. Bugün beyaz et sektörüne yapılan müdahale yarın başka bir sektöre de yöneltilebilir. Hukuki güvencenin ve mülkiyet hakkının tartışmalı hale geldiği bir ortamda hangi girişimci yeni yatırım yapacak, hangi üretici kapasitesini artıracak, hangi yabancı yatırımcı Türkiye’ye güvenerek sermayesini getirecektir?"
Özdağ, Türkiye’nin asıl ihtiyacının idari müdahaleler olmadığını belirterek; hukuk güvenliği, öngörülebilir ekonomi yönetimi ve üretimi teşvik eden bir yatırım ikliminin tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.