Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalesi Rize’de binlere seslenen CHP lideri Özgür Özel, ekonomiden çay fiyatlarına kadar iktidarı sert sözlerle eleştirerek "Bu mitinge bu meydana bakın iktidara yürüyüşü görün" çağrısında bulundu.
"Hemşerim 24 Yılda Hiçbir Şey Yapamadı"
CHP’nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" temalı Rize mitinginde kürsüye çıkan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. İnce’nin konuşmasının ardından Murat Karayalçın destek mesajları iletirken, Ekrem İmamoğlu’nun mektubu okundu. Miting alanında "Çayda sömürüye son" sloganları yankılandı.
"Bu Meydana Bakın İktidara Yürüyüşü Görün"
Rize’deki geçmiş seçim başarılarına vurgu yapan Özgür Özel, Fındıklı, Ardeşen ve Pazar belediyelerinin kazanılmasını bir işaret olarak yorumladı. Çay üreticilerinin yaşadığı mağduriyeti gündeme taşıyan Özel, çayın kilosunun en az 40 lira olması gerektiğini belirtti. "210 bin aile, yaklaşık 1,5 milyon insan çayla geçiniyor" diyen Özel, Meclis’te bekleyen kanun teklifleri yasalaştığında üreticiye taban fiyat garantisi vereceklerini duyurdu. Erdoğan’a seslenen Özel, "Bu insanları ezilecek karınca yerine koymayın. Karıncanın kardeşi var, o da CHP’dir" ifadelerini kullandı.
"Asgari Ücret 265 Ekmek Kaybetti"
Ekonomik tabloya dair veriler paylaşan Özel, maaşlardaki erimeye dikkat çekti. Asgari ücretin 4 bin lira, emekli maaşlarının ise 3 bin lira değer kaybettiğini öne süren Özel, Erdoğan’ın daha önce yaptığı ekmek üzerinden kıyaslama açıklamasına şu yanıtı verdi: "Sadece 3 ayda asgari ücret 265 ekmek kaybetti."
"Havva Ana'nın Dediği Gibi Devlet Benim"
İktidara geldiklerinde okul çağındaki çocuklar için ücretsiz yemek ve su imkanı sağlayacaklarını, barınma sorununu bitireceklerini ve her mahalleye kreş açacaklarını vadeden Özel, çevre mücadelelerine de değindi. İkizdere ve Akbelen’deki direnişleri selamlayan Özel, tutuklanan Esra Işık’a destek vererek "Havva Ana’nın dediği gibi, 'Devlet benim' diyoruz" şeklinde konuştu.