Türkiye'nin geleceğine dair umutlarını yitirmeyeceklerini belirten bir açıklama, CHP'nin üç önemli ismi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kaynak metinde "tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı" olarak nitelenen Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ortak metninde, dayanışma ve birlikte mücadele ruhu öne çıktı.
Paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi: “Bu ülkenin yarınlarına olan inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz; zor zamanlarda kenetlenen, dayanışmayı büyüten, milletinin derdini kendi derdi bilen, memleketi için omuz omuza veren büyük bir milletiz."
Kirli siyasetin gölgesinden kurtulmak zorundayız
Açıklama, ülkenin geleceğine yönelik bir yol haritası çizerken şu şekilde devam etti: "Artık, ülkemizin kirli siyasetin gölgesinden kurtulduğu, hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu, demokrasinin güçlendiği bir geleceği hep birlikte kurmak zorundayız."
Üç lider, ortak mücadele vurgusunu yineleyerek metni şu sözlerle tamamladı: “birlikte mücadele ediyoruz. Ve Türkiye’ye hep birlikte umut olacağız. Çünkü biz birlikte güçlüyüz.”