Ümit Dikbayır'ın AK Parti'ye geçişinin perde arkasına ilişkin iddialar gündeme geldi

İYİ Parti'den ayrılan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın AK Parti'ye geçişi gerçekleşmezken, transferin Meral Akşener ve Bülent Turan tarafından engellendiği öne sürüldü.

İYİ Parti'den istifa ettikten sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılan ancak bu üyeliği de sona eren Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos'ta partiye katılacağı bekleniyordu. Beklenen transferin gerçekleşmemesinin ardından Dikbayır, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

Dikbayır, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Nihayet bugün 14 Ağustos… Hakkımda kirli bilgiler üzerinden üretilen yalan ve yanlış haberleri, yorumları, dedikoduları ve paylaşımları büyük bir sabırla takip ettim. Biliyorum ki bu kirli siyaset arenasında bunlar yapılmaya devam edecek. Ancak böyle süreçlerin insana kattığı önemli bir tecrübe de var: Kimin dost, kimin düşman; kimin samimi, kimin riyakâr olduğunu daha açık görüyorsunuz. Yaşanan her şey, hayat tecrübemize yeni bir ders daha ekliyor. Ben ise bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğru bildiklerimi yapmaya, inandıklarımı söylemeye devam edeceğim. Gerisini Allah’a havale ediyorum…"

İki gazeteciden farklı iddialar

Gazeteci İsmail Saymaz ve gazeteci Sinan Burhan, transferin neden gerçekleşmediğine ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. Saymaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın 8 Ağustos'taki bir konuşmasına dikkat çekerek, "İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 5 gün önce yaptığı konuşmada, adını anmadan Ümit Dikbayır’a AK Parti’nin kapıyı kapattığını söylemiş" dedi.

Bülent Turan, kişisel sosyal medya hesabından da paylaştığı konuşmasında, "Her gelen başımızın tacı. Ancak kendi partisinden disipline verilen, kendi olduğu yeri karıştırıp bozan, hakaretten küfürden başka hiçbir siyaset bilmeyen insanlara dur demek de bizim görevimiz" ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Sinan Burhan ise tv100 ekranlarında yaptığı değerlendirmede, transfer sürecine İYİ Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener'in müdahil olduğunu öne sürdü. Burhan, Dikbayır'ın AK Parti'ye geçmek istediğini belirterek şunları söyledi: "Ümit Dikbayır’la ilgili az önce Barış Yarkadaş, ‘Ümit Dikbayır geçemedi’ dedi. Evet, Ümit Dikbayır geçmek istedi. Onu söyleyeyim. Bugün her ne kadar ‘Benim ilgim, alakam yok’ dese de Ümit Dikbayır geçmek istedi. Ancak bildiğim kadarıyla, kulağıma gelen bilgilere göre Sayın Meral Akşener iki isme sıcak bakmıyor. Haklarında olumsuz rapor ve bilgi paylaştığını biliyorum. Yani Meral Hanım iki isme şerh koymuş durumda. Dolayısıyla Ümit Dikbayır konusunda Meral Hanım’ın etkisi olduğunu söyleyebilirim."

İLGİLİ HABERLER