Fenerbahçe Seçiminde Milli Maç Krizi: Adaylar Değişime Direniyor

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’da planlanan dev kongre ile milli maç takvimi çakışırken, başkan adayları seçimin ertelenmesi ihtimaline karşı birleşti.

Sarı-lacivertli kulüp 6-7 Haziran tarihlerinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurula hazırlanıyor. Ancak Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında Kadıköy’de oynanacak milli maç, seçim takvimini tehlikeye düşürüyor. TFF’nin maçın stadını değiştirme taleplerine olumsuz yanıt vermesi camiada formül arayışını başlattı.

Başkan Adayları Kongre Tarihinin Ertelenmesine Karşı

Başkanlık yarışı Aziz Yıldırım ile Hakan Safi arasında geçerken, yarıştan çekilen Barış Göktürk ise Yıldırım’ın listesine dahil oldu. Milli maç takvimi nedeniyle seçimin ileriye atılmasına iki aday da sıcak bakmıyor. Aziz Yıldırım sürecin ilan edilen tarihte tamamlanmasını isterken, Hakan Safi ise erteleme yerine sandığın daha erken kurulmasını öneriyor.

Seçim Takvimini Yönetim Ve Divan Kurulu Belirleyecek

Fenerbahçe yönetimi, TFF’nin kararlı duruşu ve adayların itirazları ekseninde çözüm arıyor. Kongre sürecine dair nihai karar, yönetim kurulu ve divan kurulunun yapacağı kritik değerlendirmelerden sonra netlik kazanıyor. Tüm camia, sandık takviminin değişip değişmeyeceğine odaklandı.

İLGİLİ HABERLER