weather
32°
Gerçek Haberci Asayiş Ankara'daki NATO protestosunda gözaltına alınan TKP üyeleri serbest bırakıldı

Ankara'daki NATO protestosunda gözaltına alınan TKP üyeleri serbest bırakıldı

Ankara'da NATO'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 131 TKP üyesinin tamamı, üçü adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Ankara'daki NATO protestosunda gözaltına alınan TKP üyeleri serbest bırakıldı

Türkiye Komünist Partisi üyelerinin 5 Temmuz'da Ankara'da düzenlediği NATO karşıtı eylem sonrası gözaltına alınan 131 kişi, adliyeye sevk edildi. Emniyet'te dört gün tutulan kişilerin tamamı savcılık ve mahkeme süreçlerinin ardından serbest kaldı.

Savcılık 128 kişiyi serbest bıraktı

Adliyeye sevk edilen 131 kişiden 128'i savcılık tarafından serbest bırakıldı. Savcılık, üç kişiyi ise tutuklama talebiyle mahkemeye yönlendirdi. Mahkeme, bu üç kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılması yönünde karar verdi.

TKP'den serbest bırakılma sonrası açıklama

Protesto, 7-8 Temmuz tarihlerindeki NATO liderler zirvesi öncesinde Ankara Kızılay'da düzenlenmişti. Eylem sırasında toplam 139 kişi gözaltına alınırken, beşi sağlık sorunları sebebiyle hastane işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca, üç avukat da emniyet ifadeleri sonrası adliyeye çıkarılmadan bir gün önce serbest kalmıştı.

Serbest bırakılma kararının ardından TKP Merkez Komite Üyesi Ali Ufuk Arikan bir açıklama yaptı. Arikan şunları söyledi: "Partimiz bu ülkede NATO'ya ses çıkarılamayacağını söyleyenlere kolektif, güçlü, akıllı, örgütlü bir cevap vermiştir".

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız