Mardin'in Mazıdağı ilçesinde iki yıl önce yaşanan korkunç olayda, öz babasını öldürmek için bombalı tuzak kuran Polat E. ve suç ortaklarının yargılandığı dava karara bağlandı. Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması" suçlarından Polat E.'ye 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan sanıklardan Abas A. 17 yıl 4 ay, Baran A. ise 13 yıl 4 ay hapis cezası alırken, mahkeme tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
"Oğlum Beni Öldürmek İstemedi"
Duruşmada söz alan mağdur baba Mehmet E., şaşırtıcı bir savunma yaparak oğlundan şikayetçi olmadığını ifade etti. Mehmet E. duruşmada, babalık duygusuyla oğlunun kendisini öldürme kastı taşımadığını savundu. Ancak Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaada sanıkların planlı hareket ettiğini ve eylemin sonuçlarını vurgulayarak cezalandırılmaları yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti, yardım etme suçundan yargılanan Berkant K. için ise 7 yıl 1 ay hapis cezası kararı vererek, cezaevinde geçirdiği süreyi göz önüne alıp tahliyesini kararlaştırdı.
Araca Yerleştirilen Patlayıcı İnfilak Etti
Dava dosyasına yansıyan detaylara göre Polat E., miras beklentisiyle para karşılığı anlaştığı arkadaşlarıyla birlikte 30 Haziran 2024 tarihinde babasının aracına patlayıcı düzenek yerleştirdi. Durumu fark eden baba Mehmet E., araçtaki şüpheli poşeti alarak evinin yakınındaki metruk bir binaya fırlattı. Saniyeler sonra büyük bir gürültüyle infilak eden patlayıcı, şans eseri can kaybına yol açmadı. Sanık avukatları duruşma boyunca suçlamaları reddederek tahliye talep etse de mahkeme, somut deliller ve suçun niteliği doğrultusunda ağır cezaları onadı.