weather
35°
Gerçek Haberci Asayiş Polis frekansını dinleyen şüphelilerin evinden çıkanlar pes dedirtti

Polis frekansını dinleyen şüphelilerin evinden çıkanlar pes dedirtti

Malatya'da emniyet teşkilatının haberleşme frekanslarını dinleyip kendilerini polis gibi tanıttığı iddia edilen 6 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Polis frekansını dinleyen şüphelilerin evinden çıkanlar pes dedirtti

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, hobi amaçlı kullanılan amatör telsizler aracılığıyla bazı kişilerin teşkilatın haberleşme kanallarını dinlediği bilgisine ulaştı. Şüphelilerin ayrıca kamuya açık alanlarda emniyet personeli oldukları yönünde bir algı oluşturmaya çalıştıkları da tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, elde edilen istihbarat üzerine önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan baskınlarda toplam 6 şüpheli gözaltına alındı.

Evlerden adeta bir telsiz istasyonu çıktı

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise küçük bir cephaneliği andıran malzemeler bulundu. Aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, 70 adet fişek, 50 el telsizi, 15 masa tipi telsiz, 5 adet telsiz frekans ayar cihazı ve 1 mors alfabesi cihazı ele geçirildi.

Yakalanan 6 şüpheli hakkında "5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'na Muhalefet" ve ilgili diğer mevzuatlar kapsamında adli işlemlere başlandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız