Dizi sektöründe tekelleşme ve haksız rekabet iddiaları üzerine önce Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldı, ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma açıldı.
Gündemi sarsan olayların merkezinde ünlü menajer Ayşe Barım ve ortak kurucusu olduğu ID İletişim yer alıyor.
TRT VE TABİİ İDDİASI
Gazeteci Serdar Akinan, Youtube kanalında yayımladığı videoda olaylara ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.
Akinan, Barım hakkında başlatılan operasyonların temelinde TRT’nin dijital platformu Tabii için gelen bir senaryoya oyuncu verilmemesi kararının yattığını öne sürdü.
Sektördeki tekelleşme iddialarının yıllardır dile getirildiğini vurgulayan Akinan, “Bu gelişme, dizi sektöründeki güç dengelerinin nasıl şekillendiğini bir kez daha gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: