• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Buca'da madde bağımlılığına karşı topyekûn mücadele çağrısı
İZMİR
Yayınlanma: 26 Haziran 2025 - 10:48

Buca'da madde bağımlılığına karşı topyekûn mücadele çağrısı

İZMİR
26 Haziran 2025 - 10:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Buca’da madde bağımlılığına karşı topyekûn mücadele çağrısı
Buca Belediyesi, toplumu tehdit eden madde bağımlılığına karşı topyekûn mücadele çağrısı yaptı. Belediyenin 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında düzenlediği panele katılan uzmanlar, bağımlılığın sadece bireyin değil, ailenin ve toplumun ortak sorunu olduğuna dikkat çekti.

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde bu alandaki mücadeleye dikkat çekmek amacı ile bir panel düzenledi. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen panele Bağımlılıkla Mücadelede Uzman Psikoterapist Dr. Burcu Bostancıoğlu, İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Bedri Yalçın, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Necmi Sultani ve Bağımlılık Uzmanı Polis Memuru Barış Yabanova katıldı. Moderatörlüğünü Buca Belediyesi Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Üyesi Mustafa Yıldız’ın yaptığı panelde madde bağımlılığının bir beyin hastalığı olduğuna dikkat çekilerek, mücadele alanında toplumsal birlikteliğin önemine dikkat çekildi.

EN ÖNEMLİ NEDEN SEVGİSİZLİK
Panelin açılış konuşmasını yapan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yıldız,  bağımlılıkla daha etkin bir mücadele gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bağımlılıkla Mücadelede Uzman Psikoterapist Dr. Burcu Bostancıoğlu gençleri bağımlılığa iten en önemli nedenlerin sevgisizlik ve aidiyet duygusu olduğunu ifade ederek bu anlamda ailelere büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Bağımlılık kelimesi yerine beyin hastalığı denmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Burcu Bostancıoğlu, “Dünya Sağlık Örgütü, bağımlılık, uyuşturucu, gibi kelimelerin zevk çağrıştırdığı için, kişileri buna teşvik ettiğini, mücadele noktasında da bu kelimelerin yetersiz kaldığını her şeyden önce bir beyin hastalığı olduğu için bağımlılığa beyin hastalığı denilmesi gerektiğini açıkladı” dedi.

KOLEKTİF ÇALIŞMAYA DİKKAT ÇEKİLDİ
Bağımlılık Uzmanı Polis Memuru Barış Yabanova, güvenlik güçleri olarak yaptıkları mücadelede toplumun tüm kesimlerini yanlarında görmek istediklerini ifade ederek, “Salt polisiye tedbirlerle olabilecek bir mücadeleden bahsetmiyoruz. Bu mücadele, bünyesinde kolektif bir çalışmayı barındırıyor” dedi. İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Necmi Sultan, mücadele alanında yapmış oldukları “Bağımsızlık Köyü Projesi” gibi çalışmalardan bahsederek, hiçbir kurumun bağımlılıkla mücadeleyi tek başına yapamayacağını bu nedenle toplumsal mücadelenin canlandırılması gerektiğini söyledi.
İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Bedri Yalçın ise toplumda uyuşturucu kullananlar konusunda bir algı olduğunu, insanların bu soruna gözlerini kapattığını ve bu algıdan toplumun tamamen çıkması gerektiğini belirtti.

 

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bergama’da orman yangınına müdahale ediliyor
Bergama’da orman yangınına müdahale ediliyor
Yollar yenileniyor, Karşıyaka güzelleşiyor
Yollar yenileniyor, Karşıyaka güzelleşiyor
Deepfake içeriklere ‘hukuki’ bakış
Deepfake içeriklere ‘hukuki’ bakış
Bayraklı'da gıda işletmelerine sıkı denetim
Bayraklı'da gıda işletmelerine sıkı denetim
Son Haberler
İl milli eğitim müdürü yalanladı: 36 imam hatip öğrencisinin tam puan aldığı iddiası asılsız
İl milli eğitim müdürü yalanladı: 36 imam hatip öğrencisinin tam...
Akın Gürlek davasında karar günü: Savcı ile İmamoğlu arasında
Akın Gürlek davasında karar günü: Savcı ile İmamoğlu arasında...
İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan
İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "çözüm süreci" tepkisi: Makyajlanmış...
Bergama’da orman yangınına müdahale ediliyor
Bergama’da orman yangınına müdahale ediliyor
Yollar yenileniyor, Karşıyaka güzelleşiyor
Yollar yenileniyor, Karşıyaka güzelleşiyor
Konaklı kızlar çifte şampiyonluk gururu yaşattı
Konaklı kızlar çifte şampiyonluk gururu yaşattı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım