• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. CHP'de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak
İZMİR
Yayınlanma: 03 Temmuz 2025 - 14:53

CHP'de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak

CHP’nin parti programı hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tüm MYK üyelerinin kendi alanlarında hazırladığı taslak belgelerin siyaseten tartışılması amacıyla 3-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek MYK toplantıları bugün itibarıyla başladı.

İZMİR
03 Temmuz 2025 - 14:53
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'de maraton başladı: Gölge bakanlar sunum yapacak
Parti programını güncelleme çalışmalarına hız veren CHP'de, gölge bakanlar sorumluluk alanlarında yaptıkları çalışmaları içeren sunumları Merkez Yönetim Kurulu'na sunmaya başladı. Bugün başlayan sunumlar çerçevesinde parti programı gündemli olarak 11 Temmuz'a kadar bir dizi MYK toplantısının yapılması öngörülüyor. Toplantılarda gölge bakanlıkların hazırladığı taslak belgeler tartışmaya açılacak.

BİR HAFTALIK MARATON

Saat 09.30 itibarıyla başlayan ilk gün toplantılarının ilk oturumunda, anahtar kelimeler ve temel kavramlar konuşuldu. İkinci oturumda ise gölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile gölge Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunumları yapıldı ve programları tartışıldı. 4, 6, 7, 8 ve 10 Temmuz tarihlerinde her gün üç gölge bakanlık olmak üzere sırasıyla; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın sunumları gerçekleştirilecek.

 

GÖLGE BAKANLIKLARDAN SUNUM

Genel Sekreter Selin Sayek Böke başkanlığında, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenecek toplantılarda her bir gölge bakanlık sunumunu; bakanlığın çalışma alanlarına dair ulusal ve uluslararası durum ve konjonktürün ortaya konması, parti programının bakanlığın çalışma alanındaki somut öncelikleri ve hedeflerinin tanımlanması, temel yaklaşımının özetlenmesi, programın dayanması gereken ilkelerin somut tanımlanması-anahtar kavramların belirlenmesi, programda kamuoyuna duyurulacak somut politika vaatlerinin sıralanması şeklinde yapacak.

TASLAK AÇIKLANACAK

Sunumların sonunda ortaklaşılan ve ortaklaşılmayan alanlar tespit edilecek, ortaklaşılmayan önerilere dair ek uzman görüşleri veya MYK tartışmaları başlayacak. Bu tartışmalar, 10-15 Temmuz tarihleri arasında tamamlanacak. Tüm bu toplantılar sonucunda CHP’nin parti programı taslağı, sahaya taşınarak vatandaşlarla paylaşılacak. Sahadan gelen geri bildirimler ışığında oluşturulan saha raporları, 17 Temmuz tarihinde MYK’nın görüşüne sunulacak. MYK’dan çıkan karara göre, 18 Temmuz tarihi itibarıyla saha çalışmaları programlanacak.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz
Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz
CHP İzmir hukuksuzluğun onuncu gününde de ses yükseltti!
CHP İzmir hukuksuzluğun onuncu gününde de ses yükseltti!
Srebrenitsa Soykırımı Menemen'de unutulmadı
Srebrenitsa Soykırımı Menemen'de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden “Kentsel Dönüşüm Durdu” İddialarına Yalanlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden “Kentsel Dönüşüm Durdu” İddialarına Yalanlama
Son Haberler
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu:...
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”...
CHP'nin
CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bugünkü adresi...
İzmir İtfaiyesi Çeşme'nin dört bir yanında görev başında
İzmir İtfaiyesi Çeşme'nin dört bir yanında görev başında

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım