• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. CHP'lilerden gözaltılara tepki: Haysiyet cellatlığı
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Temmuz 2025 - 09:51

CHP'lilerden gözaltılara tepki: Haysiyet cellatlığı

CHP'li isimler, belediye başkanlarına dönük sabah operasyonlarını eleştirerek “Arkadaşlarımızı sabah baskınlarıyla suçlu gibi göstermek haysiyet cellatlığıdır" dedi.

GÜNDEM
05 Temmuz 2025 - 09:51
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'lilerden gözaltılara tepki: Haysiyet cellatlığı
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, bu sabah CHP’li belediyelere yönelik art arda düzenlenen gözaltılara tepki gösterdi.

Halk TV programına bağlanan Emir, operasyonların siyasi amaçla yapıldığını söyledi.

Adresleri belli, iş yerleri belli

Emir açıklamasında, tutuklanan belediye başkanlarının halkın oyuyla seçildiğini vurguladı: “Herkesin tanıdığı, bildiği, milyonların oyunu almış, yıllardır hizmet eden belediye başkanlarımız bunlar. Bunlar her çağrıldıklarında giden, adresleri belli, iş yerleri belli, milyonlara hizmet eden bizim yol arkadaşlarımız.”

Gözaltı işlemlerinin zamanlamasını ve yöntemini eleştiren Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Çağrılsalar rahatlıkla gidecekler, ifade verecekler. Ama böyle sabahın bir vakti, sanki bir terör örgütü çökertiliyormuş gibi gözaltına alınmaları baştan bir haysiyet cellatlığı, baştan bir algı operasyonuna dönüşüyor.”

Verilemeyecek hiçbir hesap yok

CHP’li isimler hakkında verilemeyecek hiçbir hesabın olmadığını söyleyen Emir, “Her konu araştırılabilir, incelenebilir, ifadelerine başvurulabilir. Zaten oluyordur da, ola da geliyordur. Ama gözaltına almak yanlış bir işlem” dedi.

Gözaltı anlarının medyaya servis edilmesini de eleştiren Emir, şu sözleri kullandı:

“Bazen ters kelepçe yapıyorlar, bazen koluna giriyorlar, bazen sıraya diziyorlar, görüntü alıyorlar. Adeta bir polis kamerası ile, bir reklam filmi çeker gibi yönetmenler eşliğinde ışık ayarlanıyor, görüntü ayarlanıyor. Hatta bazen aradıkları görüntüyü bulamayınca iki üç defa aynı yerden geçiriyorlar.”

31 Mart seçimlerine karşı hınçla hareket ediliyor

Operasyonların seçim sonuçlarına yönelik bir intikam olduğunu söyleyen Emir, şöyle konuştu:

“Baştan sona bir düşman hukuku uygulanıyor. Bütün belediye başkanlarımız peşinen suçlu ilan ediliyor. Halkın iradesine, 31 Mart seçimlerine karşı bir hınçla hareket ediliyor.

“Kaybetti, halkın vermediğini böylelikle gece operasyonları ile belediye başkanlarımızı gözaltına alarak elde etmeye çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu mücadele hepimiz için mücadele.

“Adıyaman gibi yerle bir olmuş bir kentin en yoksul belediye başkanını bir sabah vakti terör suçlusu gibi evinden gözaltına alıyorlar. Bizim isyanımız buna.”

Para verilen AK Partili isimler nerede?

ABB Başkanı Mansur Yavaş da gözaltılara tepki verdi:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere Aziz İhsan Aktaş’ın iftiraları nedeniyle gözaltına alındı. Bu durum hukukun ne yazık ki kimlere nasıl işlediğini bir kez daha göstermiştir.

Madem Aziz İhsan Aktaş herkese para dağıtmış, o zaman bu kirli düzen sadece muhalif başkanları mı hedef alacak? Para verilen AK Partili isimler nerede? Onlar için neden aynı kararlılık gösterilmiyor?

Hukukun siyasete göre eğilip büküldüğü, adaletin bir kesim için uygulanıp bir kesim için görmezden gelindiği bir düzende kimse bizden hukuk devletine güvenmemizi, adalete inanmamızı beklemesin.

Buradan sesleniyoruz: Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur!
Haksızlığa, hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz."

Borsayı düşündüğünüz kadar adalet kaygınız olsaydı keşke

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, gözaltı kararlarının cumartesi günü yapılmasına dikkat çekti. Günaydın, "Adana ve Adıyaman Belediye başkanlarımız gözaltında. Birisi Adana gibi Başkan, diğeri 6 Şubat depreminde 'unutulan Adıyaman'ın' kahramanı.. Borsayı düşündüğünüz kadar adalet kaygınız olsaydı keşke... Bir milleti böyle teslim alamazsınız, alamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Sandıkta yenemeyince adliye koridorlarına sığındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da sosyal medya hesabından operasyona tepki gösterdi.

''Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınması, yargıyı sopa haline getiren iktidarın muhalefete yönelik sistematik ve kirli operasyonlarının yeni bir parçasıdır. Halkın sandıkta açıkça ortaya koyduğu iradeyi hazmedemeyenler, siyasi rakiplerini hukuk eliyle susturmaya, sindirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Sandıkta yenemeyince adliye koridorlarına sığınan, yargıyı bir intikam aracı olarak kullanan bu anlayış, ne hukuka ne demokrasiye ne de milletimizin vicdanına sığar. Bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe, halkın iradesine yapılan bu açık saldırıya asla boyun eğmeyeceğiz."

Bulut bir sonraki paylaşımında ise, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek de gözaltına alındı. Siyasi intikam amacıyla yargıyı sopa yapanların derdi hukuk değil, kendi iktidarlarını korumak. Millet iradesine darbe vuran bu kirli düzene asla boyun eğmeyeceğiz!" dedi.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan, Aziz İhsan Aktaş'la irtibatlı adamın otelinde kamp yaptı
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan, Aziz İhsan Aktaş'la irtibatlı adamın otelinde kamp yaptı
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi gündeminde
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi gündeminde
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı
Bakan Fidan'dan Yoğun Suriye Diplomasisi
Bakan Fidan'dan Yoğun Suriye Diplomasisi
Son Haberler
İzmir'de Belediye Yolsuzluğu: 56 Kişi Hakkında Dava Açıldı
İzmir'de Belediye Yolsuzluğu: 56 Kişi Hakkında Dava Açıldı
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan, Aziz İhsan Aktaş'la irtibatlı adamın otelinde kamp yaptı
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan,...
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi gündeminde
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi...
Özel sektörün yurt dışına kredi borcu 18,1 milyar dolar arttı
Özel sektörün yurt dışına kredi borcu 18,1 milyar dolar arttı
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan ilk açıklama: "Dünya bilir ki; parayla, pulla, üç kâğıtla işim yok"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan ilk açıklama: "Dünya bilir ki; parayla, pulla, üç kâğıtla işim yok"

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım