Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti, bugün yapacağı görüşmeden sonra PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısını kamuoyuna duyuracak. Çağrıya dair açıklama Diyarbakır, Van ve Mersin’de kurulacak dev ekranlarda verilecek.
Açıklama öncesi Diyarbakır'ın Şeyh Said Meydanı’nda hazırlıklar başladı. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yapacağı çağrının izleneceği ve on binlerin katılacağı yerlerden biri olan Van Kent Meydanı’nda hazırlıklar son aşamaya geldi. Dün başlayan kar yağışının etkisini sürdürdüğü Van'da, İpek Yolu Belediyesi ekipleri, çağrının izleneceği Kent Meydanı'nda yer yer kalınlığı 30 santimetreyi bulunan kar temizleme çalışması için seferber oldu.
Ses sistemi, LED ekranların da kurulmaya başlandığı alana girişler saat 16.00'da başlayacak. Meydan ve etkinlikler için tüm izinler alınırken, on binlerce kişinin akşam 17.00'da meydanda olması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: