weather
21°
Gerçek Haberci Ekonomi AK Parti kampında emekli zammına bütçe açığı engeli

AK Parti kampında emekli zammına bütçe açığı engeli

AK Parti'nin Sapanca'daki istişare kampında teşkilatlardan gelen emekli maaşı artışı talebine ekonomi yönetimi bütçe açığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verirken, gündüz kuşağı programları da tartışıldı.

2 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti kampında emekli zammına bütçe açığı engeli

İktidar partisinin bu yıl ilk kez Kızılcahamam yerine Sapanca'da düzenlediği 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na dar gelirli vatandaşların maaş beklentisi damga vurdu. İl teşkilatları, sahadan aldıkları şikayetler doğrultusunda emekli aylıklarının artırılması ve üreticiye verilen desteğin büyütülmesi talebini doğrudan bakanlara iletti. Ancak ekonomi yönetimi, yapılacak olası bir maaş iyileştirmesinin bütçe açığını büyüteceği uyarısını yaparak bu taleplere sıcak bakmadı.

Kampın eş zamanlı yapılan oturumlarında 'Terörsüz Türkiye' adıyla yürütülen yeni çözüm sürecinin son derece dikkatli yönetilmesi gerektiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda AK Parti'nin üzerinde çalıştığı 12-13 maddelik kanun teklifinin, TBMM tatile girmeden önce sunulması yönünde büyük bir beklenti oluştu. Masadaki bu kritik meselenin Temmuz ayı içerisinde olgunlaşabileceği kaydedildi.

Gündüz kuşağı programlarına kapatma talebi

Toplumda ciddi tepkilere yol açan ve uzun süredir görmezden gelinen gündüz kuşağı televizyon programları, teşkilat mensupları tarafından sert eleştirildi. Toplantıda bu yayınların tamamen yayından kaldırılması yönünde yoğun bir baskı oluştu. Aynı zamanda sosyal medya platformlarında kin ve nefreti teşvik eden paylaşımlara karşı çok daha ağır yaptırımların uygulanması istendi.

Tarım arazilerindeki hobi bahçeleri yıkılacak

Büyükşehirlerin etrafında yer alan orman ve tarım arazilerine yeni yapılar inşa edilerek satılmaya devam etmesi kampın son sıcak gündem maddesiydi. Yasadışı olarak yükselen hobi bahçeleriyle ilgili AK Parti yönetimi net bir tavır koydu. Parti kurmayları, bu yapılara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ve yıkılacağını belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız