weather
16°
Gerçek Haberci Ekonomi Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 11 ilde 687 gayrimenkulü açık artırmayla satacak

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 11 ilde 687 gayrimenkulü açık artırmayla satacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı birim, 270 konut ve 417 iş yerinin satışını iki günlük müzayede sürecinde gerçekleştirecek.

2 Dakika
Okunma Süresi
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 11 ilde 687 gayrimenkulü açık artırmayla satacak

Emlak Yönetim üzerinden yapılacak ihalelerde peşin ödemeye yüzde 20 indirim uygulanırken, taksitli alımlarda 60 aya kadar vade faturası sunulacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, mülkiyetindeki taşınmazların elden çıkarılması amacıyla kapsamlı bir satış süreci başlattı. Resmi internet sitesi Emlak Yönetim üzerinden duyurulan ilanla birlikte, 11 farklı şehirdeki toplam 687 gayrimenkulün alıcı bulması hedefleniyor. Söz konusu portföyde 270 adet konut ve 417 adet iş yeri bulunuyor.

Satış yöntemi olarak açık artırma usulünün belirlendiği süreçte, katılımcılara esnek ödeme seçenekleri tanınıyor. Muhammen bedelinin yüzde 25'i oranında peşinat verilmesi şartıyla, kalan tutar için 60 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanıyor. Nakit ödeme tercih eden alıcılar ise toplam tutar üzerinden yüzde 20 indirim hakkından yararlanabilecek.

Teminat bedelleri muhammen değere göre kademeli belirlendi

İhaleye katılım sağlamak isteyen yatırımcıların yatırması gereken teminat tutarı, gayrimenkullerin tahmini piyasa değerine göre değişkenlik gösteriyor. En düşük teminat bedeli 150 bin Türk Lirası olarak belirlenirken, en yüksek tutar 3 milyon Türk Lirası seviyesinde seyrediyor.

Muhammen bedeli 3 milyon Türk Lirasına kadar olan taşınmazlar için 150 bin Türk Lirası, 3 milyon ile 7 milyon Türk Lirası aralığındakiler için 300 bin Türk Lirası teminat isteniyor. Bedeli 7 milyon ile 14 milyon Türk Lirası arasında bulunanlar için bu rakam 600 bin Türk Lirasına çıkıyor. Daha yüksek değerli gruplarda ise teminatlar sırasıyla 1 milyon 200 bin Türk Lirası, 2 milyon 500 bin Türk Lirası ve 60 milyon Türk Lirası üzeri için 3 milyon Türk Lirası olarak uygulanıyor.

Satışlar Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 11 ilde yapılacak

Satışa çıkarılan ev ve dükkanlar Ankara, Bingöl, Çankırı, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin ve Tekirdağ illerinde konumlanıyor. Müzayedeler 26 ve 27 Ekim tarihlerinde, her iki gün de saat 10.30 itibarıyla başlayacak şekilde planlandı.

Programın ilk günü olan 26 Ekim Pazartesi günü Tekirdağ, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Çankırı ve Mersin'deki taşınmazlar için ihaleler gerçekleştirilecek. İkinci gün olan 27 Ekim Salı günü ise Ankara, Malatya, Mardin ve Bingöl'deki gayrimenkullerin satışı yapılacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız