• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor: Dört saat sürdü
SİYASET
Yayınlanma: 30 Haziran 2025 - 20:04

Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor: Dört saat sürdü

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 4 saat süren Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor.

SİYASET
30 Haziran 2025 - 20:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuyor: Dört saat sürdü
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. Erdoğan toplantıda alınan kararlara dair açıklamalarda bulunuyor.

İşte öne çıkan başlıklar:

-Bir hususa dikkat çekmek istiyorum. 24 Haziran 2018 seçimleriyle hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 7 yılı geride bıraktık. Salgından savaşlara, depremden sellere kadar sistem pek çok imtihan verdi. Yeni hükümet sistemimizin stratejik değerini çok daha net görüyoruz. Hızlı, etkin karar alma ve uygulama mekanizmasıyla, vesayet odaklarının müdahalesine kapalı yapısıyla karşılaşılan tehdit ve sınamaların suhuletle yönetilmesini kolaylaştırıyor. Bundan sapma veya geriye dönüş olmayacak. Şahsımız ve ittifakımızla birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de güven tazelemiştir. Muhalefetin gündem saptırma amacıyla sık sık başvurduğu eski sitem tartışmaları geride kalmış acı birer hatıradır. 

-Türkiye'yi eski istikrarsız günlerine bir daha kimse sürükleyemeyecek. Yönetim sistemimizdeki bu tarihi kazanımın geliştirilmesini Türkiye'nin istikbali bakımından önemsiyoruz. Yeni sistemin altını oymayı değil de iyileştirmeyi sorun çözme kapasitesini geliştirmeyi hedefleyen her türlü görüşü değerlendiririz. Sandıkta verdikleri güçlü destekle sistem değişikliğini mümkün kılan milletimize teşekkür ediyorum.

-Çevremizde hangi sıkıntılar olursa olsun bizim tek bir gündemimiz vardır o da millete şükran borcumuzu layıkıyla ödemektir. Muhalefetin içinde debelendiği tartışmalar iktidarımızın sorumluluğunu daha çok artırmaktadır. Farklı vatandaşlarımızın da sisteme olan inancını koruma niyetindeyiz.

-Türkiye'nin iç cephesinde gedik açacak hiçbir eyleme tahammülümüz yok. Türkiye'yi yarım asırlık bir musibetten kurtarırken yeni bir sorun açılmasına müsaade edemeyiz. Demokrasimizin sıhhat ve selameti bir siyasi partinin koltuk kavgasından daha önemlidir. Kendi iç meselelerini çözemeyenler memleketin sorunlarına çözüm üretemezler. Siyasi kurumların da Türkiye merkezli hareket etmesi gerekiyor.

-Terörsüz Türkiye çalışmalarının kısa sürede kat ettiği mesafeden genel olarak mutluyuz. İlerleyen dönemde daha kritik hale gelecek, bölgemizde son dönemde vuku bulan hadiseler bu adımın ne kadar stratejik olduğunu teyit etmiştir. Bu süreci de akamete uğratmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Çeşitli sabotajlar peşinde oldukları anlaşılıyor. Devletimiz bu tuzaklara düşmeyecek tecrübeye sahiptir. 

"GÜLLE ATMASINI ÇOK İYİ BİLİRİZ"

-Biz camımıza taş atana gülle atmasını çok iyi biliriz, bunu yapacak kudret ve iradeye de sahibiz. Muhalefet ne yaparsa yapsın biz asli gündemimizden kopmuyoruz. son 2 haftadaki programlarımızın özeti bile ne demek istediğimizin özetidir. 

-2025 sonunda 453 bin konut ve iş yerini teslim edeceğiz. İlham kardeşimle Azerbaycan Mahallemizin açılışını yaptık. Depremin ilk gününden beri ülkemizin yardımına koşan Azerbaycan halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. 

-İslam İş birliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısında başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. 23 Haziran'da ise 30. yıl vefa buluşması kapsamında Memur-Sen üyeleri ile bir araya geldik. 24-25 Haziran tarihinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne katıldık. 2035'e harcamalarımızın GSYH'nın yüzde 5'ine yükseltme kararı aldık. Trump'ın da aralarında olduğu pek çok liderle bir araya gelerek ikili ilişkileri ve gündeme dair durumları ele aldık. Gazze'de devam eden zulme dikkat çektik. Bir sonraki adres ülkemiz olarak belirlendi. 2026 NATO Liderler Zirvesi'ne Türkiye'de ev sahipliği yapacağız. Ülke liderlerini başkentimiz Ankara'da ağırlayacağız. 

-Kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. 798 bin bağımsız birimin anahtarları Güngörenli kardeşlerimize teslim ettik. Bin 77'si konut 55'i iş yeri olmak üzere 1032 bağımsız birimin olduğu Tozkoparan 1 ve 2. etap temellerini attık. Toplam 1930 bağımsız birimi hak sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız. 27 Haziran'da dünyanın 70 ülkesinden temsilcinin buluştuğu küresel ulaştırma forumunun açılış törenindeydim. Yaptığımız yatırım ve hayata geçirdiğimiz projeleri misafirlerimize tanıttık. 

YANGINLARLA İLGİLİ 10 KİŞİ TUTUKLANDI

-1 Haziran'dan bu yana bin 516 yangın çıktı, bin 507'si kontrol altına alındı. Yangınlarda sorumluluğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı, 10'u tutuklandı, 11'i adli kontrolle serbest bırakıldı. Halen 9 yangınla mücadele halindeyiz. Yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Bazı bölgelerdeki yangınlar kısmen kontrol altına alındı. Yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

-Yangınların neredeyse tamamı insan kaynaklı, en küçük ihmal bile neden olabiliyor. Önümüzdeki 2 ay boyunca tüm vatandaşlarımızdan yeşil vatanımızı koruması konusunda azami göreve davet ediyorum.

-Nüfusumuzun yalnızca yüzde 70'i sağlık sigortası çatısı altındaydı, nüfusumuzun tamamını bu çatı altına aldık. 2024 yılı içerisinde 504 milyon reçete karşılandı. Maliyeti ise 305 milyar liradır. 200'li yıllarda geri ödeme kapsamında sadece 3 bin 953 ilaç varken bugün bu ayı 8 bin 522'ye yükseldi, ilaçların yerlilik oranı ise yüzde 80'nin üzerindedir. 

-25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacını SGK geri ödeme kapsamına alıyoruz. Hastalarımız bu kanser ilaçlarını kendi imkanlarıyla tedarik edip daha sonra dava açıyorlardı. 48 bin kanser hastamız ve aileleri için oldukça anlamlı bir adımı atmış oluyoruz. 

-Kabine toplantımızda yapay zeka çalışmalarımızı da değerlendirdik. 250 megavt mevcut merkezi yatırımları seviyesini 2030'da 1 Gigavat'a çıkarmayı hedefliyoruz. Yapay zeka fonuyla bu alandaki girişimleri büyüteceğiz. Yapay zekanın getirdiği tehlikeleri minimize etmeye çalışacağız. Gelecek nesiller için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. 

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili İnan: “Terörsüz Türkiye’yi 15 Temmuz’dan ayrı düşünemeyiz”
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili İnan: “Terörsüz Türkiye’yi 15 Temmuz’dan ayrı düşünemeyiz”
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
CHP’li Özçağdaş’tan LGS tepkisi: “Sınav soruları Bursa’da paylaşıldı”
CHP’li Özçağdaş’tan LGS tepkisi: “Sınav soruları Bursa’da paylaşıldı”
CHP'den Manavgat kararı: 3 isme kesin ihraç istemi
CHP'den Manavgat kararı: 3 isme kesin ihraç istemi
Son Haberler
PKK'dan tehdit gibi açıklamalar: Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur
PKK'dan tehdit gibi açıklamalar: Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler...
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları belli oldu
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları belli oldu
Turhan Çömez açıkladı: Bursa'da bir okulda 36 öğrenci LGS sınavında 500 tam puan almış
Turhan Çömez açıkladı: Bursa'da bir okulda 36 öğrenci LGS sınavında...
Tekirdağ'da orman dışı alanda çıkan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı
Tekirdağ'da orman dışı alanda çıkan yangın kısa sürede ormanlık...
'Halk TV satılacak' iddialarına Cafer Mahiroğlu'ndan açıklama
'Halk TV satılacak' iddialarına Cafer Mahiroğlu'ndan açıklama
AK Parti'den kuvvet komutanlarıyla ilgili kanun teklifi: Süreler uzatılsın
AK Parti'den kuvvet komutanlarıyla ilgili kanun teklifi: Süreler uzatılsın

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım