GAZİ KADINLAR ANISINA, TİYATRO GÖSTERİSİ
Yayınlanma :
20.09.2019 10:02


19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Kybele Kadın Tiyatrosu’nun amatör oyuncuları tarafından sahnelenen ‘‘100 Yıl Önceden’’ isimli oyun, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi’nin desteği ile hazırlanan oyunu, Sevhan Beğendi yazıp yönetti.
Milli Mücadelenin Kadın Kahramanları Kara Fatma, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı, Emir Ayşe, Şerife Bacı, Gördesli Makbule, Tayyar Rahmiye, Nene Hatun ve Halide Edip; Ayla Rusçuklu, Eser Dürser, Deniz Başkurt, Meral Şendil, Hande Palaz, Gül Saraç Erdoğdu, Gülsen Yabacı, Semra Yalman ve Özgül Turunçoğlu tarafından başarı ile canlandırıldı. Mukaddes Yarba’nın şiirler okuduğu oyunun Komuta Masasında Hakan Ararat ve Yönetmen Asistanı olarak Abir Zaki görev yaptı.
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gazi Kadınların Kurtuluşa giden yoldaki büyük fedakârlıklarını başarı ile canlandırdıkları ve Cumhuriyetin kazanımlarını yeniden hatırlattıkları için Yazar-Yönetmen Sevhan Beğendi’ye ve Kybele Kadın Tiyatrosu oyuncularına teşekkürlerini etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: