weather
32°
Gerçek Haberci Genel İsmail Saymaz: Pusula Portföy Başkanı Muhammed Yarız tekneyle yurt dışına kaçtı

İsmail Saymaz: Pusula Portföy Başkanı Muhammed Yarız tekneyle yurt dışına kaçtı

Gazeteci İsmail Saymaz, Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız'ın Marmaris'ten tekneyle Yunanistan'a geçtiğini ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öne sürdü.

1 Dakika
Okunma Süresi
İsmail Saymaz: Pusula Portföy Başkanı Muhammed Yarız tekneyle yurt dışına kaçtı

Pusula Portföy yöneticisinin ülkeden ayrıldığına dair iddialar kamuoyuna yansıdı. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda konuya ilişkin detayları aktardı. Saymaz'ın paylaşımında, şüphelinin telefonunu ofisinde bırakarak deniz yoluyla çıkış yaptığı belirtildi.

Saymaz, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Yarız, Marmaris’ten tekneyle yurt dışına kaçtı. Telefonunu ofisinde bırakan Yarız’ın Yunanistan’da olduğu belirlendi”

Yakalama kararı çıktı ve mal varlıklarına tedbir uygulandı

Paylaşılan bilgilere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Muhammed Yarız hakkında yakalama emri düzenlendi. Yetkililerin yürüttüğü soruşturma kapsamında şüphelinin mallarına ve banka hesaplarına da tedbir kararı uygulandı. Bu gelişmeler, şirketin hisse devri sürecinde yaşanırken meydana geldi.

Tera Grubu, 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada; Pusula Finans Holding ile aralarında şirkete ortak olduğu Pusula Portföy, Pusula Yatırım ve Katılım Evim gibi bağlı finans kuruluşlarının hisselerinin devralınması amacıyla görüşmelere başladığını duyurmuştu. Sürecin devamında 11 Eylül'de Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde, tarafların temel ticari ve finansal şartlarda uzlaşmaya vardığı ifade edilmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız