Pusula Portföy yöneticisinin ülkeden ayrıldığına dair iddialar kamuoyuna yansıdı. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda konuya ilişkin detayları aktardı. Saymaz'ın paylaşımında, şüphelinin telefonunu ofisinde bırakarak deniz yoluyla çıkış yaptığı belirtildi.
Saymaz, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Yarız, Marmaris’ten tekneyle yurt dışına kaçtı. Telefonunu ofisinde bırakan Yarız’ın Yunanistan’da olduğu belirlendi”
Yakalama kararı çıktı ve mal varlıklarına tedbir uygulandı
Paylaşılan bilgilere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Muhammed Yarız hakkında yakalama emri düzenlendi. Yetkililerin yürüttüğü soruşturma kapsamında şüphelinin mallarına ve banka hesaplarına da tedbir kararı uygulandı. Bu gelişmeler, şirketin hisse devri sürecinde yaşanırken meydana geldi.
Tera Grubu, 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada; Pusula Finans Holding ile aralarında şirkete ortak olduğu Pusula Portföy, Pusula Yatırım ve Katılım Evim gibi bağlı finans kuruluşlarının hisselerinin devralınması amacıyla görüşmelere başladığını duyurmuştu. Sürecin devamında 11 Eylül'de Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde, tarafların temel ticari ve finansal şartlarda uzlaşmaya vardığı ifade edilmişti.