3398 olumsuzluk tespit edildi
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, üretimden tüketime, tarladan sofraya kadar ürünlerin seferberlik kapsamında mesai mefhumu gözetmeyen ekiplerce 5 gün süreyle denetlendiğini vurgulayarak, denetim seferberliği sonuçlarını şöyle anlattı:
“5 günlük süre zarfında toplam 6 alanda denetim gerçekleştirdik ve toplam 72783 işletmeye denetim yaptık. Yapılan bu denetimlerin 3398’inde ekiplerimiz olumsuzluk tespit etti ve denetimler sırasında 419 numune aldık. Olumsuzluk tespit edilen işletmelere ise gereken cezai işlemleri uyguladık”
ALO 174 Gıda Hattını aramaktan çekinmeyin
Gıda denetimlerinin bu seferberlik kapsamında kalmayacağını ve bundan sonra da hız kesmeden süreceğinin altını çizen Bakan Pakdemirli “Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımız ise olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 174 Gıda Hattını aramaktan çekinmemeliler. Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Kalan Karakter: