weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Bahçeli: Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır

Bahçeli: Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye askerlerinin Afganistan’dan çekilmemesi gerektiğini savunarak, “Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır” dedi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Bahçeli: Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamayla Afganistan'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

“Afganistan’ın bugünkü alacakaranlık tablosunun yegane müsebbibi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi getirme iddiasıyla toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olmuştur” diyen Bahçeli, ülkenin iç barışa ve siyasi istikrara kavuşmasının Türkiye için vazgeçilmez önemde olduğunu dile getirdi.

DİPLOMATLARA MESAJ

Bahçeli, “Askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir” ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

“Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız