weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim belli oldu

Kayyum rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun 6 ay sonra görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim Prof. Dr. Erhan Erkut oldu.

2 Dakika
Okunma Süresi
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyım rektör Prof. Dr. Melih Bulu'nun, atandıktan 6 ay sonra görevden alınmasının ardından YÖK rektörlük adaylığı için başvuru ilanı yayımlamıştı. Prof. Dr. Erhan Erkut, Rektörlük için başvuracağını açıklayan ilk isim oldu

Twitter hesabından açıklama yapan Erkut, "Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için başvuru yapmaya karar verdim. Hem paydaşları kapsayan hem de liyakatı öne çıkaran bir seçim sistemini savunuyorum. Özgeçmişimin başvurular arasında olmasının süreci daha sağlıklı yapacağını düşünüyorum. Tüm adaylara başarılar" ifadelerini kullandı.

Erkut, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Önemli bir konuyu belirtmem gerek. Ben tatil sonrası başvurumu hazırlayacağım. Fakat eğer Boğaziçi hocaları benim başvurumu desteklemezler ise, başvurmayacağım ve onların destekledikleri adayı destekleyeceğim. Ülkemizdeki rektör atama sürecinin mutlaka geliştirilmesi gerek"

Öte yandan Erkut, yurt içi ve yurt dışındaki tüm akademisyenlere seslendiğini belirten bir paylaşım daha yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Yurt içinde ve dışındaki tüm akademisyenlere sesleniyorum. Eğer rektörlük için gereken şartları yerine getiriyorsanız, lütfen Boğaziçi rektörlüğü için başvuru yapın. Seçim yapılacak havuz ne kadar zengin olursa, seçilecek rektörün "layık" birisi olma ihtimali o kadar yüksek olur"

Paylaşımına yapılan çok sayıda yorumun ardından Erkut bir açıklama daha yaptı:

"Beni tanıyanlar eğitim sistemini altüst etmeye soyunmuş bir aktivist olduğumu bilirler. YetGen ile üniversitelerin yapamadığı şeyleri yapıyorum. Rektörlük ise ateşten gömlek—6 yıl taşıdım, biliyorum. Amacım sürecin tartışılmasına ve liyakatın geri gelmesine destek olmak.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız