weather
16°
Gerçek Haberci Gündem CHP'de aday kriterleri: İstanbul'da Kürtlerden oy alacak, Ankara'da sağcılardan...

CHP'de aday kriterleri: İstanbul'da Kürtlerden oy alacak, Ankara'da sağcılardan...

CHP yerel seçimler öncesi adaylarını belirlemek için çalışmalara devam ederken, İstanbul'da Kürt seçmenden oy alabilecek bir isim düşünüldüğü, Ankara'da ise milliyetçi-muhafazakâr bir ismin aday yapılacağı belirtiliyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
CHP'de aday kriterleri: İstanbul'da Kürtlerden oy alacak, Ankara'da sağcılardan...
CHP’de yerel seçimler için düğmeye basıldı. Yerel seçimlere ilişkin, “yerel yönetimlerin anayasası’’ niteliğinde bir bildiri yayınlayacak parti sonrasında aday belirleme sürecine hız verecek.

CHP Genel Merkezi’nde yerel yönetimler konusunda "uzman" bir komisyon kuruldu. 

 İstanbul’da kamuoyu araştırmalarına göre Kürt seçmenin oylarının belirleyici olacağından yola çıkılan CHP’de, Kürtlerden rahat oy alabilecek bir ismin aday gösterilmesi bekleniyor. Ankara’da ise milliyetçi muhafazakâr bir ismin aday gösterilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Ankara için; Ankara Milletvekili Levent Gök nabız yoklarken, 2014’te ve son seçimli kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına tek rakip olarak çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adı da geçiyor.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız