weather
16°
Gerçek Haberci Gündem Dilek İmamoğlu Silivri'den sordu: Vicdanınız rahat mı?

Dilek İmamoğlu Silivri'den sordu: Vicdanınız rahat mı?

Yeni yıla eksik girenlerin durağı Silivri Cezaevi oldu. Aile Dayanışma Ağı bugün Silivri Cezaevi'nde açık görüş sonrası açıklama yaptı.

2 Dakika
Okunma Süresi
Dilek İmamoğlu Silivri'den sordu: Vicdanınız rahat mı?

Aile Dayanışma Ağı adına konuşan Silivri Cezaevi'nde tutuklu CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu, "Bu operasyonları yürütenlere soruyorum, vicdanınız rahat mı? Canlarımızı haksızca tutsak edenler mutlu musunuz?" diye sordu.

"19 Mart'ta şafak vakti İstanbul'un seçilmiş belediye başkanının kapısına yüzlerce polis dayandı. Aynı saatlerde Ekrem İmamoğlu'nun yol arkadaşları, seçilmiş belediye başkanları, iş insanları, bürokratlardan oluşan yüzlerce insanın evinde de aynı durum yaşanıyordu" dedi.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Çağırdığında ifade vermeye gidebilecek insanlar ailesinin ve çocuklarının gözü önünde şafak baskınıyla gözaltına alındı. Aynı gün medyada hakkında gizlilik kararı olan soruşturmayla ilgili sözde bilgiler, iftiralar, yalanlar ortaya atılmaya başlandı. Dördüncü günün sonunda Ekrem İmamoğlu ile birlikte onlarca kişi için tutuklama kararı verildi. Aynı gün tarihte görülmemiş şekilde milyonlar cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandıklara koştu.

Her geçen gün destek daha da arttı. 25.1 milyon vatandaşımızın oyuyla İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı seçildi.

Her geçen gün operasyonlar da dalga dalga devam etti. Yalanı söyleyenler dışarıda dolaşırken üzerine iftira atılanlar hücrelerde tutsak edilmeye devam edildi.

Bu operasyonları yürütenlere soruyorum, vicdanınız rahat mı? Canlarımızı haksızca tutsak edenler mutlu musunuz? Siyasi rehin olduğunu biliyorsunuz, suçsuz olduklarını biliyorsunuz.

Canlarımızı serbest bırakın, sevdiklerimizi tutuksuz yargılayın.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız