weather
16°
Gerçek Haberci Gündem Diyanet 1 milyar TL’ye dini merkez yaptırıyor

Diyanet 1 milyar TL’ye dini merkez yaptırıyor

Tasarruf yapmak yine vatandaşa düştü. Diyanet 17 müftülük binası yapıyor, 2.3 milyar harcayacak.

1 Dakika
Okunma Süresi
Diyanet 1 milyar TL’ye dini merkez yaptırıyor

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kamuda yeni bina yapımı yasaklandı ama Diyanet İşleri Başkanlığı yüksek maliyetli harcamalarına devam ediyor. 20 ayrı Dini İhtisas Merkezi olan Diyanet, şimdi de Ordu’da yenisini açıyor.

Ordu Dini İhtisas Merkezi 1 milyar TL’ye mal olacak. Yapımı süren İzmir Dini İhtisas Merkezi için de 437.9 milyon TL ödenecek. 2024 yılında 201 milyon 885 bin TL harcanan merkezin yapımı 2025’te 236 milyon TL daha ödenerek tamamlanacak. Merkez 23 bin metrekare olacak.

İNŞAATA DEVAM

Diyanet 2025’te 17 müftülük hizmet binası daha yapacak. Bu binalar için devletin kasasından 2 milyar 394 milyon 437 bin TL çıkacak. 

Diyanet 1 milyar TL’ye dini merkez yaptırıyor

Diyanet’in İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Bolu, Bursa, Yozgat, Ordu, Eskişehir, Konya, Kütahya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Samsun, Kastamonu gibi illerde 20 adet Dini İhtisas
Merkezi bulunuyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız