Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki 10 aylık görev süresinde seyahat rekorları kıran Safi Arpaguş, rotayı bu kez Asya'ya çevirdi. 2026'nın ilk yarısında 399,7 milyon TL'lik yolluk faturasına yol açan yurt dışı gezilerinin son durağı Japonya oldu.
18 Eylül 2025 tarihinde göreve başlayan Arpaguş'un, yakın çevresine "Her yere gitmeye, fazla görünür olmaya gerek yok, öze dönülmesi gerekir" dediği iddia edilmişti. Arpaguş'un bu sözü yurt içinde tutarken yurt dışı seyahatlerinde tutmadığı belirtildi.
Görev süresinin yarısından fazlası Ankara dışında
Arpaguş'un 10 aylık görev süresinin yarısından fazlasını İstanbul'da ve yurt dışında geçirdiği ileri sürüldü. Göreve başladıktan sonra ilk yurt dışı seyahatini Suudi Arabistan'a gerçekleştiren Arpaguş, Bulgaristan'ın ardından Almanya, Belçika ve Fransa'dan oluşan Avrupa turnesini de tamamladı.
Fransa'nın ardından Azerbaycan'a giden, sonrasında tekrar Suudi Arabistan'a ayak basan Arpaguş'un seyahat zinciri Kosova, Makedonya ve Batı Trakya-İskeçe ile devam etti. Arpaguş buradan bir kez daha Bulgaristan'a ve Makedonya'ya seyahat etti.
Özbekistan'dan sonra hac için Suudi Arabistan'a
Makedonya seyahatinin ardından ikinci kez Fransa'ya uğrayan Arpaguş, buradan Özbekistan'a geçti. Özbekistan dönüşü Ankara'ya uğramadığı öğrenilen Arpaguş, 18 Mayıs'ta hac için Suudi Arabistan'a gitti. Suudi Arabistan'ın ardından bir kez daha Azerbaycan'ın yolunu tuttu.
Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Arpaguş, Japonya'ya 7 Ağustos'ta adım attı. Japonya seyahatinden tek kare fotoğraf paylaşılmaması dikkat çekti.
Ankara'da çok az zaman geçirmesi nedeniyle Arpaguş'tan randevu bekleyen kişi sayısının bine yaklaştığı da ileri sürüldü. Arpaguş'un kurum içinde bekleyen sorunlarla ilgilenemediği iddialar arasında yer aldı. Başkan Arpaguş'un yurt içinde ziyaret ettiği kent sayısı ise 10'da kaldı.