weather
35°
Gerçek Haberci Gündem Diyanet Personeli 25 kez hacca gitti... Büyük tepki çekti

Diyanet Personeli 25 kez hacca gitti... Büyük tepki çekti

Kurumda binlerce çalışan hiç gidemezken bazı isimlerin defalarca görevlendirilmesi, hacı parasıyla ödenen harcırahlarla birlikte büyük tepki topluyor.

2 Dakika
Okunma Süresi
Diyanet Personeli 25 kez hacca gitti... Büyük tepki çekti

Kurumda binlerce çalışan hiç gidemezken bazı isimlerin defalarca görevlendirilmesi, hacı parasıyla ödenen harcırahlarla birlikte büyük tepki topluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevli bazı personelin 25 kez hacca gittiği, umre ziyaretleri de eklendiğinde bu sayının 35'e ulaştığı ortaya çıktı. Kurumdaki üst düzey bazı isimlerin ise iki yılda bir hac görevlendirmesi aldığı belirtiliyor.

"Biz farklı kurumda mı çalışıyoruz?"

Bu durum, 140 bin çalışanı olan kurumda hacca hiç gitmeden emekli olan binlerce personel arasında ciddi bir rahatsızlığa neden oldu. Bir başkanlık personeli, yaşanan ayrımcılığı şu sözlerle dile getirdi: "Buna karşın 25 defa hacca giden isimlerin olması, ‘Biz farklı kurumda mı çalışıyoruz?’ diye kendimize sormamıza yol açıyor."

Türkiye genelinde görev yapan 81 il müftüsü, 220 il müftü yardımcısı ve 921 ilçe müftüsü arasında da benzer bir "hac ayrıcalığı" yaşandığı iddia ediliyor. Bazı müftülerin neredeyse her yıl Suudi Arabistan'a gitmesi, kurum içindeki tartışmaları daha da alevlendirdi.

Harcırahlar hacıların ücretlerinden ödeniyor

Başkanlık kaynaklarına göre, hacca giden Diyanet personelinin tüm masrafları, hacı adaylarından toplanan ücretlerden karşılanıyor. Görevlilere ayrıca günlük harcırah ödemesi yapıldığı ve sık görevlendirilen personelin bu yolla ciddi bir kazanç elde ettiği ileri sürülüyor.

Hac görevlendirmelerindeki tartışmalar sürerken, Diyanet'in yaklaşan Kurban Bayramı için de yaklaşık bin personeli kurban organizasyonu için yurt dışına görevlendirdiği bildirildi. Diyanet personeli, bir yıl hacca, bir sonraki yıl ise kurban görevine giden müfettişlerin harcırahlardan aslan payını aldığını savunuyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız