Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan'ın, trafikte vakfın sivil plakalı aracında usulsüz çakar kullandığı tespit edildi. Yetkisi olmayan kişilerin çakar kullanmasının cezasının 173 bin lira olduğu biliniyor.
Trafiği aksatmamak amacıyla
TDV kaynakları, Turan'ın çakarlı aracı yalnızca devlet toplantılarına katılırken ya da şehirlerarası yollarda trafiği aksatmamak amacıyla kullandığını belirtti.
Emeklilik sonrası atama
İzani Turan, Bursa İl Müftülüğü görevinden emekli olduktan sonra 2021 yılında TDV Genel Müdürlüğü görevine atanmıştı.
Çift maaş ve lojman
Turan'ın hem emekli il müftüsü maaşı aldığı hem de vakıftaki genel müdürlük görevi nedeniyle ücret aldığı ve vakfa ait lojmanda ikamet ettiği ifade edildi.
Vakfın gelir kaynakları
Vakfın gelirlerinin önemli bir bölümünü bağışlar, vekaletle kurban organizasyonları ile hac ve umre faaliyetlerinin oluşturduğu kaydedildi.