weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Diyarbakır'da toprağa gömülü cephanelik bulundu

Diyarbakır'da toprağa gömülü cephanelik bulundu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturması kapsamında 17 adrese drone destekli operasyon düzenlendi

2 Dakika
Okunma Süresi
Diyarbakır'da toprağa gömülü cephanelik bulundu
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenledikleri operasyonda son yılların en büyük cephaneliği ele geçirildi.

100 kilogram plastik patlayıcı, uzun namlulu ve ağır silahların bulunduğu operasyonda, yurt içinde saldırı hazırlığında olan 20 kişi de yakalandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda Bağlar, Çınar ve Kayapınar’da 17 adrese drone destekli operasyon düzenlendi.

Diyarbakır'da toprağa gömülü cephanelik bulundu



Çeşitli noktalarda yapılan kazı ve aramalarda 100 kilogram plastik patlayıcının yanı sıra, 100 adet RPG-7 mühimmatı, 47 adet el yapımı roket mühimmatı, 92 adet sevk fişeği, 1 adet roketatar silahı, 6 adet M-16 silah, 1 adet BİXİ marka uzun namlulu silah, 3 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet hafif otomatik tüfek, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 2 adet el bombası, 11 adet elektronik devre, 13 adet elektrikli kapsül, Alpha Fire marka alıcı ile verici devre, uzaktan kumanda, 4 adet infilaklı fitil, 5 adet dürbün, 40 adet uzun namlulu silah şarjörü, çok sayıda uzun ve kısa namlulu silah fişeği, üzerinde devre ve ampul bulunan kontrol kablosu, 77 bin 940 nakit para, 2 bilgisayar, 17 cep telefonu, 7 sim kart, 4 hafıza kartı, 2 flaş bellek, 2 CD, sırt çantaları, hücum yelekleri, battaniyeler, kitaplar, örgütsel dokümanlar ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Diyarbakır'da toprağa gömülü cephanelik bulundu



Ele geçirilen cephaneliğin miktarı ele geçirilen en büyük ikinci mühimmat olarak kayıtlara geçti.

Diyarbakır'da toprağa gömülü cephanelik bulundu



Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'da toprağa gömülü cephanelik bulundu

İki kişinin yakalanması için çalışmalar sürdüğü bildirildi.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız