weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Erdoğan, Soylu ve Nebati'ye 'hakaret' iddiası: Gazeteci Kadir Koç'a hapis cezası

Erdoğan, Soylu ve Nebati'ye 'hakaret' iddiası: Gazeteci Kadir Koç'a hapis cezası

İstanbul Silivri’de gazetecilik yapan Kadir Koç'a, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'ye hakaret iddiasıyla 1 yıl 11 ay, 11 ay 20 gün ve 8 aylık hapis cezaları verildi. Mahkeme, Koç'un Youtube’da yayınlandığı bir taklit videosunu Nebati'ye 'hakaret' olarak değerlendirdi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Erdoğan, Soylu ve Nebati'ye 'hakaret' iddiası: Gazeteci Kadir Koç'a hapis cezası

Gazeteci Kadir Koç, eski bakanlar Süleyman Soylu ve Nurettin Nebati’ye hakaret ettiği iddiasıyla hapis cezasına çarptırıldı.

Serbestyiyet'te yer alan habere göre, İstanbul Silivri’de gazetecilik yapan Kadir Koç, eski bakanlar Süleyman Soylu, Nurettin Nebati ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hapis cezasına çaprtırıldı.

Koç hakkında, 1 yıl 11 ay, 11 ay 20 gün ve 8 aylık hapis cezaları verildi.

3 DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ

Normalde ayrı ayrı işleme konulduklarında denetimli serbestlik sınırında olan 3 dosyanın birleştirilmesi sonucu en az 2 yıl kapalı cezaevinde kalacağını duyuran Koç, 22 Ağustos Perşembe günü cezaevine teslim olacağını belirtmişti.

Erdoğan, Soylu ve Nebati'ye 'hakaret' iddiası: Gazeteci Kadir Koç'a hapis cezası
Fotoğraf: Kadir Koç

NEBATİ'NİN TAKLİDİ GEREKÇE SAYILDI

Koç, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Silivri’ye yaptığı bir ziyareti kastederek “suçlu er geç suç mahaline döner” demişti. Eski Ekonomi Bakanı Nurettin Nebati hakkında ise Youtube’da yayınladığı bir taklit suç unsuru sayılan Koç, sosyal medya hesabından “Yurtdışına çıkmayı düşündüm ama arkamdan kaçtı demesinler diye aslanlar gibi yatacağım” diyerek konuyu duyurdu. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız