weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Firmaların mail sistemlerine girip dolandırıcılık yaptılar!

Firmaların mail sistemlerine girip dolandırıcılık yaptılar!

Uluslararası ticaret yapan çok sayıda firmanın mail sistemlerine girip yazışmaları yönlendiren ve kendi banka hesaplarına ödeme yapılmasını sağlayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 5'i yabancı uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Firmalardan 1 milyon 416 bin dolar dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen şüpheliler tutuklandı

2 Dakika
Okunma Süresi
Firmaların mail sistemlerine girip dolandırıcılık yaptılar!
Uluslararası ticaret yapan çok sayıda firmanın mail sistemlerine girip yazışmaları yönlendiren ve kendi banka hesaplarına ödeme yapılmasını sağlayarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltın alınan 5'i yabancı uyruklu 8 kişi tutuklandı.  İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran bazı uluslararası firma yöneticileri, ticaret yaptıkları birçok şirkete ödemelerinin ulaşmadığını bildirerek, şikâyetçi oldu.

TEKNİK TAKİP VE İSTİHBARATIN ARDINDAN OPERASYON

İhbar üzerine çalışma başlatan polis, bir suç örgütünün, söz konusu firmaların mail sistemlerine yasa dışı şekilde girip yazışmaları yönlendirdiğini ve kendi banka hesaplarını firma hesabı gibi göstermek suretiyle paraları aldıklarını tespit etti. Teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için 18 Ekim'de Bağcılar'da eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 5'i yabancı uyruklu 8 kişi gözaltına alındı.

PARANIN YANISIRA MÜCEVHER DE ELE GEÇİRİLDİ

Adreslerde yapılan aramalarda, 20 bin dolar, 5 bin avro, 65 bin dolar değerinde 5 kolye ve 3 bileklik, 2 yüzük, 1 küpe, 3 lüks saat, 17 cep telefonu, 15 sim kart, 3 bellek, 4 diz üstü bilgisayar, 1 hafıza kartı ve 2 kelepçe ele geçirildi. Zanlıların, söz konusu dolandırıcılık yöntemiyle 1 milyon 416 bin dolar haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 8 zanlı tutuklandı.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız