weather
16°
Gerçek Haberci Gündem Gazeteci Melis Alphan 6 yıl önceki Nevruz paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada beraat etti

Gazeteci Melis Alphan 6 yıl önceki Nevruz paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada beraat etti

Gazeteci Melis Alphan,  6 yıl önce Instagram'da paylaştığı Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına dair fotoğraf gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

1 Dakika
Okunma Süresi
Gazeteci Melis Alphan 6 yıl önceki Nevruz paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada beraat etti

Alphan hakkında 21 Mart 2015 tarihinde kişisel Instagram hesabından “Newroz Piroz Be” mesajı ile paylaştığı görsel gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 32. ACM’de görüldü.

Savcı, gazetecinin 2015 Nevruz'unda çekilmiş bir fotoğrafı paylaştığı için “örgüt propagandası yapmak” suçu uyarınca cezalandırılmasına yönelik mütalaasını tekrarladı. Mahkeme ise Alphan’ın beraatine karar verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız