weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Google'dan Ekrem İmamoğlu hamlesi: Hemen kaldırdılar!

Google'dan Ekrem İmamoğlu hamlesi: Hemen kaldırdılar!

İçişleri Bakanlığı'nın Ekrem İmamoğlu'nu görevden uzaklaştırmasının ardından, Google, İmamoğlu’nun arama sonuçlarındaki "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" unvanını kaldırarak, yerine “iş insanı ve eski Beylikdüzü Belediye Başkanı” ifadesini ekledi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Google'dan Ekrem İmamoğlu hamlesi: Hemen kaldırdılar!

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu. Bakanlık, İmamoğlu’nun tutuklanma gerekçelerini de sıralayarak, şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek', 'rüşvet almak', 'kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına istinaden tutuklanmıştır. Anayasa'nın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gereğince geçici olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır."

Ayrıca, İBB başkan vekili seçimlerinin 26 Mart Çarşamba günü yapılacağı açıklandı.

GOGGLE, İMAMOĞLU'NUN UNVANINI KALDIRDI 

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasının ardından, teknoloji devi Google, Ekrem İmamoğlu’nun isminin yanındaki "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" unvanını arama sonuçlarından kaldırdı. Google, İmamoğlu’nun profilinde, "iş insanı ve eski Beylikdüzü Belediye Başkanı" olarak güncelleme yaptı.

Google'dan Ekrem İmamoğlu hamlesi: Hemen kaldırdılar!

İBB BAŞKAN VEKİL SEÇİMİ İÇİN TARİH BELİRLENDİ 

Bakanlık, Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınmasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başkan vekili seçiminin yapılması için 26 Mart tarihinde toplanacağı bilgisini verdi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız