weather
22°
Gerçek Haberci Gündem Gülistan Doku soruşturmasında tanık ifadesi: Baraj "şişe kapağı" ile arandı

Gülistan Doku soruşturmasında tanık ifadesi: Baraj "şişe kapağı" ile arandı

Gülistan Doku soruşturmasında ifade veren bir JAK görevlisi, barajın "şişe kapağı" yöntemiyle arandığını iddia etti.

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri
Gülistan Doku soruşturmasında tanık ifadesi: Baraj "şişe kapağı" ile arandı

Gülistan Doku soruşturmasında ifade veren bir JAK görevlisi, barajın "şişe kapağı" yöntemiyle arandığını iddia etti. Vali Tuncay Sonel'in ise bu durumun aileden gizlenmesini istediği öne sürüldü. Şüphelinin telefonundan da adli emanetteyken veri silindiği anlaşıldı.

Gülistan Doku soruşturmasında, baraj gölündeki arama çalışmalarının "şişe kapağı" atılarak yapılan basit bir gözleme dayandığı ve cesedin orada olmadığının bilinmesine rağmen aramalara devam edildiği iddia edildi. Cinayet suçlamasıyla devam eden soruşturmada ifade veren bir Jandarma Arama Kurtarma (JAK) görevlisi, bu yöntemle cesedin barajda olamayacağı sonucuna "kesin" olarak vardıklarını anlattı.

"Ailenin aklını bulandırmasınlar" talimatı

Tanık olarak ifade veren JAK görevlisi, aramalar sırasında göle attıkları bir "şişe kapağının" ertesi gün su yüzeyinde bulunduğunu, bu durumun "barajın dibinin balçık olmadığını" gösterdiğini söyledi. Bu sebeple Doku’nun cesedinin baraj dibinde olamayacağına kesin biçimde emin olduklarını belirten görevli, durumu dönemin Tunceli AFAD Müdürü Cem Erdoğan’a ilettiğini aktardı. JAK görevlisi, Erdoğan'ın bu bilgiyi dönemin Valisi Tuncay Sonel’e kendi yanında aktardığını ve Sonel'in sinirli bir şekilde "Aileye bunu söyleyip de ailenin aklını bulandırmasınlar" dediğini savcılığa bildirdi. İfadeye göre, bu olayın ardından söz konusu JAK personeli Vali Sonel’in talimatıyla Tunceli’den gönderildi.

Şüphelinin telefonundan adli emanette veri silindi

Soruşturmada ortaya çıkan bir diğer gelişme ise ilk şüpheli Zainal Abakarov’un cep telefonuyla ilgili oldu. Telefon, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli emanetindeyken veri silme işlemleri yapıldığı tespit edildi. Ulusal Kriminal Büro incelemesine göre, Doku'nun kaybolmasından yaklaşık 3,5 ay sonra, 18 Nisan 2020'de Abakarov'un Gmail hesabına gelen Instagram şifre değişikliği bağlantısı toplam 13 kez ziyaret edildi. Abakarov ise savcılığın sorusu üzerine işlemi kimin, neden ve ne amaçla yaptığını bilmediğini savundu.

Doku ailesi, kızlarının bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü kenarında uzun süre eylem yapmıştı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeni delillerle dosyayı yeniden ele almasıyla cinayet suçlamasıyla sürdürülen soruşturmada şimdiye kadar 12 kişi tutuklandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız