weather
21°
Gerçek Haberci Gündem İmamoğlu: Herhangi bir gündem zihnimizi dönüştürmeden evde kalmaya devam edelim

İmamoğlu: Herhangi bir gündem zihnimizi dönüştürmeden evde kalmaya devam edelim

İBB Başkanı İmamoğlu, evde izolasyonun devam etmesini gerektiğini vurgulayarak, “Ne yazık ki yüksek sayılara giden, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiği bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla bir gerçeği unutmayalım” dedi

2 Dakika
Okunma Süresi
İmamoğlu: Herhangi bir gündem zihnimizi dönüştürmeden evde kalmaya devam edelim
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçen cuma günü haftasonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bugün itibariyle ilk vakanın birinci ayını doldurduğu hatırlatan İmamoğlu, Bugün baktığımızda, ülkemizde 57 bin üzerinde hasta sayısına ulaştık. Ne yazık ki yüksek sayılara giden, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiği bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla bir gerçeği unutmayalım” dedi.

İmamoğlu, evde kalmanın gerekliliğini vurgulayarak, “Herhangi bir gündem zihnimizi başka bir yere dönüştürmeden, tümüyle evde kalmayı, evde izole olmayı bu dönemin en önemli kararı olarak zihnimizden çıkartmayalım” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şunları kaydetti:


Bu hafta önemli. Bundan sonraki birkaç hafta çok çok önemli. Dünyadaki seyrine baktığımızda, bu süreç böyle. Bu konuda, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları da böyle. Dolayısıyla evde kalmaya devam edin. Herkes vazifesini yapmaya çalışıyor. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın, mecbur kalmadıkça toplu ulaşımı kullanmayın. Özel araçlarınızla da çıkmayın, hava güzel deyip. Lütfen ama lütfen, kendinizi bu hatayla buluşturtmayın; evde kalın. Sağlığınız iyi olsun. Hepimizin sağlığı iyi olursa, geleceğe daha umutla bakacağız.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız