weather
30°
Gerçek Haberci Gündem İZBAN’dan sonra bir kriz de İzmir Metro’da: Çalışanlar sakal bırakacak…

İZBAN’dan sonra bir kriz de İzmir Metro’da: Çalışanlar sakal bırakacak…

İZBAN'ın ardından bir kriz de İzmir Metro'da çıktı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan İzmir Metro'da çalışanların yarından itibaren uygun teklif sunulana kadar sakal tıraşı olmayacağı açıklandı.

1 Dakika
Okunma Süresi
İZBAN’dan sonra bir kriz de İzmir Metro’da: Çalışanlar sakal bırakacak…


GERÇEK HABERCİ- Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro İşletmeciliği Taşımacılık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İzmir Metro) çalışanlarının, işveren uygun teklif verene kadar sakal tıraşı olmayacağını söyledi.

Ervüz, düzenlediği basın toplantısında, sendika ile İzmir Metro AŞ arasında 437 kayıtlı üye adına devam eden 8. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, 60 günlük görüşme sürecinin geride kaldığını belirtti.

Görüşmelerde, ücret ve ücrete bağlı maddelerde, talepler ile teklif edilen arasındaki farklıklar nedeniyle uzlaşma sağlanamadığını kaydeden Ervüz, "Biz zam talebimizin, açıklanan son 6 aylık enflasyon karşısında düşük kaldığını, işverenin teklifimizi kabul ederse sıkıntı yaşayacağımızı düşünürken son 6 ayda yüzde 17,06 kayba, yüzde 25 bir yıllık enflasyona rağmen yüzde 10 ücret artışı teklifi metro çalışanında hayal kırıklığı yarattı." diye konuştu.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız