Eski Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki ölümüne dair soruşturma yeni boyut kazandı. Ölüm raporunda "kalp krizi" olarak belirtilen ancak Kozinoğlu’nun bilinen bir kalp rahatsızlığının bulunmadığı vurgulanan olayla ilgili mezarından örnekler alınarak adli tıp incelemesi başlatıldı. Soruşturma kapsamında koğuş arkadaşı Hasan Atilla Uğur hakkında ev hapsi tedbiri uygulanırken, güvenlik kamera kayıtları olayın seyrine ilişkin kritik ayrıntıları ortaya çıkardı.
Savcılığın incelemeye aldığı görüntülerde, Hasan Atilla Uğur’un ortak yaşam alanına inerek ışıkları kapattığı anlar yer alıyor. Kayıtlarda, ortak alanın yaklaşık 14 dakika boyunca karanlıkta kaldığı, bu sürenin sonunda ise ışıkların tekrar açıldığı tespit edildi. Karanlık dönemde Kaşif Kozinoğlu ile diğer koğuş arkadaşı Hasan Ataman Yıldırım’ın avluda yürüdükleri görülürken, ışıklar yandıktan sonra Uğur’un banyo ve mutfak bölümüne girip çıktığı, ardından masaya oturup yemek yediği belirlendi.
Beyaz nesne ve yıkanan kahve bardağı
Kamera kayıtlarında dikkat çeken bir diğer detay ise Hasan Ataman Yıldırım’ın elinde taşıdığı beyaz renkli nesne oldu. Yıldırım’ın, Kozinoğlu’nun rahatsızlanmasından önce onun odasına girdiği anların da görüntülere yansıdığı belirtildi. Söz konusu beyaz nesnenin ne olduğu henüz netleşmedi.
Soruşturma dosyasına giren başka bir kayıtta ise Kaşif Kozinoğlu’nun rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasının ardından yaşananlar izlendi. Görüntülerde, Hasan Atilla Uğur’un Kozinoğlu’nun koğuşuna girdiği, burada bulunan ve Kozinoğlu’na ait olduğu belirtilen kahve bardağını alarak mutfak bölümünde yıkadığı anlar yer aldı. Savcılık, elde edilen tüm kamera kayıtlarını delil niteliğiyle değerlendirme sürecini sürdürüyor.