weather
26°
Gerçek Haberci Gündem Kurultay iptali davası açan avukat CHP yönetimine girdi

Kurultay iptali davası açan avukat CHP yönetimine girdi

Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın avukatı Onur Yusuf Üregen, Cumhuriyet Halk Partisi için "organize suç faaliyeti" dedikten sonra Ankara il yönetimine atandı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Kurultay iptali davası açan avukat CHP yönetimine girdi

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için dava açan eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın avukatlığını yapan Onur Yusuf Üregen, partinin Ankara İl Yönetim Kurulu'na atandı. Üregen'in göreve getirilmesi, 26 il başkanının görevden alınması sonrası yapılan yeni düzenlemelerle gerçekleşti.

Geçmişteki ifadeleri gündeme geldi

Onur Yusuf Üregen'in, geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi için "organize suç faaliyeti" ifadesini kullandığı ve suç örgütü lideri Sedat Peker ile fotoğrafının bulunduğu tekrar gündeme geldi. Bu durum, atama kararının ardından tartışmalara neden oldu.

Üregen, kurultay davasında mutlak butlan kararı çıkmasının ardından dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileğinde bulunmuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız