weather
16°
Gerçek Haberci Gündem Mahkeme Erdoğan’ın Özgür Özel’e açtığı davayı reddetti

Mahkeme Erdoğan’ın Özgür Özel’e açtığı davayı reddetti

Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den 1 milyon lira manevi tazminat talep ettiği davayı "Özel’in sözlerinin, ağır eleştiri mahiyetinde kaldığı, kişilik haklarına saldırı oluşturmadığı" gerekçesiyle reddetti.

1 Dakika
Okunma Süresi
Mahkeme Erdoğan’ın Özgür Özel’e açtığı davayı reddetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, 31 Ekim 2024'te Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasının ardından Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ifadeleri nedeniyle dava açmış, dava dilekçesinde, Özel'in "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" ve "iftira" suçlarından yargılanması ve 1 milyon liralık manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesi istenmişti.

Davaya bakan İstanbul Anadolu 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı reddetti. Mahkeme, Özel’in ifadelerinin ağır eleştiri mahiyetinde kaldığı, kişilik haklarına saldırı olmadığına karar vererek, tazminatın ödenmemesine hükmetti.

Mahkemenin gerekçesinde, Anayasa Mahkemesinin, "toplumsal ve siyasal çoğulculuğu sağlamak, her türlü düşüncenin barışçıl bir şekilde ve serbestçe ifadesine bağlıdır. Bu itibarla düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü, demokrasinin işleyişi içinhayati önemdedir" şeklindeki kararlarından alıntı yapıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız