weather
25°
Gerçek Haberci Gündem Ömer Çelik: Temizleme iradesinin başında Cumhurbaşkanı var

Ömer Çelik: Temizleme iradesinin başında Cumhurbaşkanı var

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, fon vurgunu iddialarına ilişkin muhalefetin suçlamalarını reddederek sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve siyasi linçlere izin verilmeyeceğini belirtti.

2 Dakika
Okunma Süresi
Ömer Çelik: Temizleme iradesinin başında Cumhurbaşkanı var

Adalet Bakanlığı ve yargı mercilerinin konuyu hızla incelediğini vurgulayan Çelik, elinde somut delil bulunanların resmi kurumlara başvurması gerektiğini ifade ederek spekülasyonları "siyasi yan kesicilik" olarak nitelendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündemdeki fon vurgunu skandalı ve bu kapsamda kendisi ile diğer yetkililere yönelik yapılan eleştirileri değerlendiren Çelik, devletin ilgili tüm birimlerinin olayı büyük bir hassasiyetle takip ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara yönelik suçlamalara sert tepki gösteren Çelik, temizlik operasyonunun en üst düzeyde yönetildiğini kaydetti. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Bu meselenin açığa çıkmasının ve temizlenmesinin başındaki irade Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bütün bu sıkıntının, vurgunculuğun, dolandırıcılığın temizlenmesi talimatını veren bizzat kendisidir. Ne hadle ve ne hakla Cumhurbaşkanımıza ve ailesine karşı bu ifadeleri kullanıyorlar? Yapılan bu işler siyasi yan kesicilikten ve siyasi saçmalıklardan öteye gitmiyor.”

Siyasi linç ve himaye karşıtlığı

YENİ Parti'den gelen ve 20 milyar liralık fon vurgununun kilit ismi olduğu öne sürülen Osman Arıkan Nacar ile tatil yaptığı yönündeki iddialara da değinen Çelik, kim olursa olsun hukuk dışı davranışların kabul edilemeyeceğini ancak siyasi amaçlı karalama kampanyalarına da müsaade edilmeyeceğini dile getirdi.

Konuşmasında hem siyasi linçe hem de siyasi himayeye karşı olduklarını belirten AK Parti Sözcüsü, delil sunmayanların suskun kalmasını istedi. Çelik, şunları söyledi:

“Biz siyasi linç kampanyalarıyla insanların hedef gösterilmesine müsaade etmeyiz. Ancak herhangi bir iddia varsa, bunun siyasi himayeyle örtbas edilmesine de asla izin vermeyiz. Hem siyasi linçe karşıyız hem de siyasi himayeyle mücadele ederiz. Elinde bilgi, belge, data olan varsa getirsin Adalet Bakanlığı’na ve yargıya versin. Adliye adımları atsın, gereği yapılmazsa o zaman konuşsunlar.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız