weather
31°
Gerçek Haberci Gündem Özgür Özel'den tutuklanan sendikacılar için çağrı: Bu açık bir gözdağıdır

Özgür Özel'den tutuklanan sendikacılar için çağrı: Bu açık bir gözdağıdır

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Bağımsız Maden-İş yöneticileri Gökay Çakır ve Başaran Aksu'nun tutuklanmasının, hakkını arayan emekçilere yönelik bir sindirme hamlesi olduğunu belirtti ve derhal serbest bırakılmalarını istedi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Özgür Özel'den tutuklanan sendikacılar için çağrı: Bu açık bir gözdağıdır

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ile Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. İşçi haklarını savunmanın suç olmadığını vurgulayan Özel, tutuklamaları eleştirdi.

Özel, yaşananların tüm emekçilere yönelik bir mesaj içerdiğini ifade ederek, "Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ile Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun tutuklanması, hakkını arayan bütün emekçilere verilmek istenen açık bir gözdağıdır" dedi.

AK Parti iktidarını eleştiren Özel, "İşçinin hakkını vermeyip, hakkını isteyen emekçiyi susturmaya kalkmak, AK Parti'nin kara düzeninin geldiği noktadır" ifadelerini kullandı.

Özel: Takipçisi olacağız

Emekçilerin yalnız olmadığını belirten ve dayanışma mesajı veren Özel, "Kimse emeği sahipsiz, emekçiyi yalnız sanmasın" diye konuştu. Mücadelenin süreceğini kaydeden Özel, şu güvenceyi verdi:

“Madencilerin alın terinin karşılığı kuruşu kuruşuna ödenene, mücadele arkadaşları özgürlüğüne kavuşana kadar bu meselenin takipçisi olacağız. Gökay Çakır ve Başaran Aksu masum emekçilerdir, ikisi de derhal serbest bırakılmalıdır.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız