weather
21°
Gerçek Haberci Gündem RTÜK yarın toplanacak: 4 televizyon kanalına 7 ayrı yaptırım önerisi gündemde

RTÜK yarın toplanacak: 4 televizyon kanalına 7 ayrı yaptırım önerisi gündemde

Yarın toplanacak olan RTÜK Üst Kurulu; HaberTürk TV, Fox TV, Halk TV ve Tele 1 kanallarına yönelik yaptırım dosyalarını değerlendirecek.

1 Dakika
Okunma Süresi
RTÜK yarın toplanacak: 4 televizyon kanalına 7 ayrı yaptırım önerisi gündemde

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yarın toplanacak. Toplantıda 4 televizyon kanalına yönelik 7 ayrı dosyanın gündeme gelmesi bekleniyor.

Toplantıda, üst kurul uzmanlarının bazı televizyon ve radyo kanallarına yönelik hazırladığı izleme dosyalarını da değerlendireceği düşünülüyor.

Edinilen bilgiye göre; HaberTürk TV, FOX TV, Halk TV ve Tele 1 kanallarına yönelik toplamda 7 dosya gündeme gelecek.

HaberTürk TV’de Fatih Altaylı’nın, Fox TV’de ise İlker Karagöz’ün sunduğu programlar için ceza önerileri değerlendirilecek. Tele 1 TV’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu program ile Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın birlikte yorum yaptığı ‘18 Dakika’ isimli programa ile ilgili ceza önerisi içeren raporlar da gündemde olacak.

Gündemdeki 7 ceza dosyasından üçünün de Halk TV’nin yayınları ile ilgili olduğu öğrenildi. Üç dosyadan bir tanesinde, istenen yaptırımın üst sınırının 5 kez yayın durdurma cezası olduğu belirtildi. Buna göre yayının RTÜK Kanunu’nun 8. maddesinin 1 fıkrasının d bendindeki yayın ilkesini ihlal ettiği iddia edildi.

Ceza önerisinin, yayınlarla ilgili; “Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz” ilkesini ihlal iddiasına dayandırıldığı belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız