weather
20°
Gerçek Haberci Gündem SPK, fon skandalı soruşturmasında adli tedbirlerin yeniden değerlendirilmesini talep etti

SPK, fon skandalı soruşturmasında adli tedbirlerin yeniden değerlendirilmesini talep etti

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Mahmut Sütcü imzalı yazıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın fon soruşturması kapsamında yaptığı suç şüphesi tespitlerine itiraz edilmedi.

1 Dakika
Okunma Süresi
SPK, fon skandalı soruşturmasında adli tedbirlerin yeniden değerlendirilmesini talep etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturması kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketler ve fonlar üzerindeki adli tedbirlerin yeniden değerlendirilmesini talep eden bir yazı gönderdi. Yazıda, Başsavcılığın piyasa dolandırıcılığı yapıldığı ve bu yolla suç geliri elde edildiğine yönelik kuvvetli suç şüphesi bulunduğu yönündeki tespitlerine yer verildi.

SPK Karar Organının 17 Eylül 2026 tarihli kararıyla 131 fonun Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nda (TEFAS) alım ve satım işlemlerine kapatıldığı da belirtildi.

SPK, 26 Eylül tarihli müzekkerede “sorumlu tüzel kişiler” ve “sorumlu fonlar” listelerinde yer alan şirketler ile fonlar yönünden tedbirlerin yeniden değerlendirilmesinin faydalı olacağını bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız