weather
34°
Gerçek Haberci Gündem Tanık: Alihan Kuriş FETÖ tarafından yönetiliyor, Denizolgun'un ölümünde rolü var

Tanık: Alihan Kuriş FETÖ tarafından yönetiliyor, Denizolgun'un ölümünde rolü var

Bakırköy ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalarda tanık olarak dinlenen kişiler, iş insanı Alihan Kuriş'in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile organik bağı bulunduğunu ve eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un şüpheli ölümünde rol oynadığını iddia etti.

3 Dakika
Okunma Süresi
Tanık: Alihan Kuriş FETÖ tarafından yönetiliyor, Denizolgun'un ölümünde rolü var

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un vefatına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik incelemesi kapsamında alınan tanık ifadeleri dosyaya girdi. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, tanıklar Kuriş'in cemaat içindeki konumu, maddi hırsları ve Denizolgun ile olan ilişkilerine dair çarpıcı detaylar paylaştı.

Denizolgun'un FETÖ teklifini reddettiği öne sürüldü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında tanık sıfatıyla ifade veren iş insanı M.K, 17-25 Aralık 2013 sürecinden kısa bir süre önce Arif Ahmet Denizolgun ve başka bir iş insanı R.A. ile yaptıkları görüşmeyi aktardı. M.K, Denizolgun'un kendisine Fetullah Gülen'den mektup geldiğini ve ilerleyen süreçte birlikte hareket etmek istendiğini ilettiğini belirtti. Tanık, bu diyaloğu şu sözlerle anlattı:

"Ahmet Denizolgun, 'Fetullah Gülen'den mektup geldi. İlerleyen süreçte birlikte hareket etmek istediğini söyledi. Ben hayır demeyi düşünüyorum. Biz devletimizin yanında dururuz.' dedi. Ben, Pensilvanya'dan gelen bu teklifin, devlete ve hükümete karşı bir işbirliği için yapıldığını Ahmet Denizolgun'un 'biz devletimizin yanındayız' demesinden ve ayrıca aradan kısa bir süre sonra 17-25 Aralık'ın yaşanması neticesinde anladım."

"Denizolgun'un ölümü şüphelidir"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren tanık Y.K. ise Alihan Kuriş'in çocukluğundan beri paraya düşkün olduğunu ve cemaatin liderliğine geçme arzusu taşıdığını ileri sürdü. Y.K, Denizolgun'un ölümünün doğal olmadığını düşündüğünü belirterek Kuriş ve annesi Ayşe Gülderen'in cemaatin başına geçeceğine dair beyanlarda bulunduklarını kaydetti. Tanığın iddiaları şöyle:

"Alihan Kuriş son dönemde maddi hırsları nedeniyle cemaatin başına geçmek istiyordu. Buna ilişkin hem kendisi hem de annesi Ayşe Gülderen, cemaatin başına geçeceğine ilişkin beyanlarda bulunuyordu. Alihan Kuriş'in cemaatin başına geçmesini sağlayacak tek seçenek Arif Ahmet Denizolgun'un ölmesidir. Arif Ahmet Denizolgun'un ölümü şüphelidir"

"FETÖ'nün planında Alihan da vardı"

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir diğer tanık R.Ş. de Kuriş'in liderlik beklentisi ve hırsı nedeniyle Denizolgun'u çevrelerinde kötülediklerini savundu. R.Ş, Arif Ahmet Denizolgun'un ölmeden önce "Bunlar beni belki de zehirler" şeklinde endişelerini dile getirdiğini aktardı. Alihan Kuriş'in FETÖ tarafından yönetildiğini öne süren tanık, örgütün Denizolgun'u devlet yanında durduğu için istemediğini, yerine Kuriş'i getirmek istediğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"Hatta biat etmediği takdirde cemaatin başından gideceğini biliyordu. Benim FETÖ ile ilgili birden fazla ihbarım bulunmaktadır. Hatta FETÖ, Arif Ahmet Bey'i devletin ve hükümetin yanında olmayı istediği için cemaatin başında istemedi. Onun yerine Alihan'ın geçmesini uygun gördüler. Alihan'ı cemaatin başına geçirmek için tek seçenek Arif Ahmet Bey'in ölmesiydi. Bu nedenle FETÖ'nün Arif Ahmet Bey'i öldürmesi eyleminde planda Alihan da vardı. Alihan kimlerin bu işin içinde olduğunu çok net bilmektedir."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız