weather
21°
Gerçek Haberci Gündem TRT'nin Adalet Yürüyüşü Hakkında Söylediği Söze Tepki Yağdı

TRT'nin Adalet Yürüyüşü Hakkında Söylediği Söze Tepki Yağdı

Bütün yurttaşların vergileriyle yayın yapan ve yasa gereği tarafsız olması gereken TRT'de Adalet Yürüyüşü hakkında yapılan yayına tepki yağıyor. Programda, eylem için "Sözde Adalet Yürüyüşü" ifadesi kullanıldı.

1 Dakika
Okunma Süresi
TRT'nin Adalet Yürüyüşü Hakkında Söylediği Söze Tepki Yağdı
Halkın vergileriyle yayın yapan ve yasa ggereği tarafsız yayın yapması gereken TRT'nin yandaş ve gerici yayın çizgisine tepki yağıyor. TRT Haber'de yayınlanan "Beşinci Gün" adlı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara'dan İstanbul'a başlatılan Adalet Yürüyüşü hakkında aşağılayıcı ve taraflı ifadeler kullanıldı. Programda yandaş gazeteci Murat Kelkitlioğlu, dinci Ahmet Kekeç ile PKK itirafçısı ve Fethullahçı kumpasın yayın organı eski Taraf gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz gibi isimler katıldı.

Programda ekran altında yer alan ve teknik olarak 'KJ' diye ifade edilen alt yazıda, "Sözde Adalet Yürüyüşü" ifadesi kullanıldı. Bütün yurttaşların verdiği vergilerle yayın yapan ve yasa gereği tarafsız olması gereken TRT'nin bu yayını son yıllardaki diğer program ve haberleri gibi büyük tepkilere neden oldu.

CHP'DEN TEPKİ

CHP'liler yaptıkları açıklamada, TRT'nin suç işlediğini vurgulayarak, hem yöneticilerinden hem program yapımcılarından hem de katılımcılardan mutlaka hesap sorulacağını, her şeyin not edildiğini belirttiler.

#HaddiniBilTRT etiketiyle tepkilerini dile getiren CHP'liler, devlet kanalı TRT'yi, yayınlarında tarafsızlıkla bağdaşmayan bir tutum sergilendiğinin altını çizdi.

TRT'nin Adalet Yürüyüşü Hakkında Söylediği Söze Tepki Yağdı
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız