weather
21°
Gerçek Haberci Gündem TSK Menbiç'te 38'inci devriyesini attı

TSK Menbiç'te 38'inci devriyesini attı

Mehmetçik, Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç'te 38'inci devriyesi gerçekleştirdi. Devriye sırasında bir askerin yoldaki Suriyeli çocuğun elini tutup ona şevkatle bakması objektife yansıdı. Kilis'ten Menbiç ve Tel Rıfat'a ise askeri sevkiyat sürdü.

1 Dakika
Okunma Süresi
TSK Menbiç'te 38'inci devriyesini attı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç'te yürüttüğü faaliyete ilişkin açıklamada bulundu. TSK tarafından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta dün 38'inci koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edilmiştir" denildi.

TSK tarafından paylaşılan bir fotoğrafta ise bir Mehmetçiğin, Suriyeli bir kız çocuğunun elinden tutup şevkatle ona bakması dikkat çekti.

MENBİÇ VE TEL RIFAT'A SEVKİYAT



Bu arada Kilis'ten komando birliği, topçu bataryaları ile askeri personel Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye sınırının Menbiç ile Tel Rıfat bölgesine sevk edildi.

Doğu ve Batı illerinden Kilis’e gelen komando birlikleri, topçu bataryaları ve askeri araçlar ile birlikte Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye’nin Tel Rıfat ile Menbiç bölgesine hareket etti. Kilis'te sınır hattında yoğunluk yaşanırken, sevkıyatların peyderpey devam ettiği bildirildi.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız