weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Tunceli Belediyesi'nin 'Dersim' kararına soruşturma

Tunceli Belediyesi'nin 'Dersim' kararına soruşturma

İçişleri Bakanlığı'nca, belediye meclisi tarafından verilen Tunceli isminin 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlatılarak müfettiş görevlendirildi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Tunceli Belediyesi'nin 'Dersim' kararına soruşturma
İsim değişikliyle ilgili olarak Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, yaptığı açıklamada Valiliğin kararını beklediklerini söylemişti.

‘Dersim Belediyesi’ tartışması devam ederken TKP, 'tabelanın değiştirilmesinin gündeme gelmesi yersiz olmuştur' açıklamasında bulunmuştu. EMEP ise yaptığı açıklamada, “Dersim adı tarihsel bütünselliği içerisinde ele alındığında ‘marjinal’ bir siyasal alana sığdırılmayacak kadar anlamlıdır”  demişti.

Belediyenin ismini ‘Dersim’ olarak değiştirilmesine yönelik aldığı karar, uygulanamadan Valiliğin başvurusu üzerine Erzincan İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız